Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Геннадій Зубко: Ключова умова підтримки енергоефективності з боку ЄС – голосування у Верховній Раді України

15 Березня 2017 • 12:10

Кіл-сть переглядів: 538

1Ключова умова подальшої підтримки Євросоюзом реформи енергоефективності в Україні  – якнайшвидше прийняття Верховною Радою України необхідного законодавчого пакету.

 

Про це говорили на зустрічі Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка із заступником генерального директора Європейської Комісії з питань переговорів з розширення і сусідства Катариною Матерновою.

 

«Мова як про фінансову підтримку, так і допомогу у створенні експертно-технічної команди для запуску Фонду енергоефективності. Критична важливість реформи  енергоефективності для наших європейських партнерів була підтверджена готовністю надати для використання статус «EU» у назві Фонду енергоефективності. Це підтверджує всебічний патронат, а також спільну відповідальність з боку ЄС за впровадження реформи. Але це можливо за умови голосування в парламенті необхідних законів», – зазначив Геннадій Зубко за результатами зустрічі.

 

Також він додав, що у комплексній реформі житлово-комунального господарства, енергоефективності та теплоенергетики вже здійснено серйозні кроки.  Зокрема, затверджена Концепція енергоефективності, розроблені та подані до Верховної Ради законопроекти: «Про ЖКП», «Про комерційний облік комунальних послуг», «Про енергоефективність будівель», «Про фонд енергоефективності». «Ми вийшли на фінішну пряму. Тепер – справа за парламентом. У четвер мають бути проголосовані важливі  законопроекти. Разом з Катариною  Матерновою розраховуємо на підтримку депутатського корпусу. Маємо бути свідомі того, що від цього голосування залежить доля реформи та її підтримка з боку Євросоюзу», – наголосив Геннадій Зубко. 

Версія для друку