Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Геннадій Зубко: Потрібно монетизувати субсидії, аби люди спрямували заощаджені кошти на енергоефективність

22 Березня 2017 • 10:06

Кіл-сть переглядів: 449

Реформа енергоефективності передбачає три прості речі: створення Фонду енергоефективності, монетизацію субсидій та запровадження обов’язкового обліку використання тепла та води. Ці три кроки потрібно робити одночасно. А зміни запустити в дію до нового опалювального сезону.

 

Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

 

За його словами, держава витрачає на субсидії понад 50 млрд гривень щороку. «Ці гроші не реінвестуються в жодну цільову програму. Така компенсація не зменшує споживання енергоресурсів і не покращує якість життя в будинках, а залишає все без змін. За такого рівня умов споживання прийде час, коли в держави не вистачить грошей для виплати субсидій».

 

Він зауважив, що в перспективі норми, за якими нараховуються субсидії будуть поступово зменшені, оскільки споживання енергоресурсів в Україні потрібно зменшити для конкурентоздатності держави. «Тоді у невигідних умовах будуть українці, які нічого не робили зі своїм житлом, отримуючи допомогу від держави. Аби цього не сталося, потрібно монетизувати субсидії, щоб зекономлені на споживанні енергоресурсів гроші люди спрямували на енергоефективність», – підкреслив Геннадій Зубко.

Версія для друку