Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Геннадій Зубко: Субсидії сьогодні перетворяться на інвестиції в енергоефективність завтра

01 Березня 2016 • 15:35

Кіл-сть переглядів: 631

Без створення Фонду енергоефективності українська економіка не зможе ефективно зростати. Нинішня модель субсидіювання не дає можливості збільшити ресурси для проведення реформ в країні.

 

Про це сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час відкриття Українського енергетичного форуму.

 

«Ми винесли на публічне обговорення Концепцію Фонду Енергоефективності. Його задача дати відповість на три питання – залучення субсидій на заходи з енергоефективності, зміна системи субсидій і створення мотивації для проведення таких заходів споживачами, а також питання взаєморозрахунків між учасниками енергетичного ринку», – сказав Геннадій Зубко.

 

Геннадій Зубко пояснив, що у 2015 році із Держбюджету на виплату субсидій було виділено 14 млрд грн , у 2016 році на виплату субсидій закладено 35 млрд грн.

 

«В наступному році ми очікуємо що ця сума значно зросте. Економіка жодної держави не в змозі витримати такий тиск», – зазначив він.

 

За словами Геннадія Зубка, енергоефективні заходи дозволять реально економити і зменшити втрати енергії до 15% на підприємствах, які генерують теплову енергію, до 20% на мережах, до 50% на житлових будинках.

 

Геннадій Зубко повідомив, що Мінрегіон готує пакет законопроектів про ринок енегоефективності: про енергоефективність будівель, про енергоефективність, до другого читання доопрацьовується законопроект про житлового-комунальні послуги.

 

Нагадаємо Мінрегіон відповідальний за впровадження реформи енергоефективності в Україні.

Версія для друку