Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Геннадій Зубко у Новоборівській об’єднаній громаді. ФОТО

18 Грудня 2016 • 14:56

Кіл-сть переглядів: 839

З робочою поїздкою сьогодні, 18 грудня, в Житомирській області перебував Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

 

Урядовець разом із головою облдержадміністрації Ігорем Гундичем, головою облради Володимиром Ширмою, народним депутатом Бориславом Розенблатом та Житомирським міським головою Сергієм Сухомлиним відвідали одну із найуспішніших громад – Новоборівську об’єднану територіальну громаду Хорошівського району.

 

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що сьогодні знаковий для держави день – у подарунок напередодні свята Україна утворює 143 об’єднані громади.

 

«Перш за все, сьогоднішні вибори – це практично день народження нових громад, нової перспективи України. 22 області проводять вибори і отримують ще додатково 143 громади. В Житомирській області найбільше громад обирають своїх представників до органів місцевого самоврядування – вибори проходять у 22 ОТГ. Це є важливим для того, щоб підсилити місцеве самоврядування і провести системні зміни в країні», – зазначив Геннадій Зубко під час візиту до Житомирщини.

 

Він також наголосив, що на прикладі Новоборівської громади кожен може побачити конкретні приклади, які матеріалізують реформу: «Сьогодні ми бачимо школу, дитячий садок, шкільний автобус, спортивний майданчик, альтернативну котельню, відремонтовані вулиці, бібліотеку і ці зміни відбуваються по всій Україні. Збільшення кількості ОТГ, їх доходу – це ріст України і ріст її незалежності».

 

Урядовець акцентує увагу на тому, що соціальні проекти разом з лідерами змін в громадах мають показувати результати реформи децентралізації. Тому потрібно активно рухатись далі в цьому напрямку і підсилювати реформу.

 

Щодо фінансової підтримки громад Геннадій Зубко розповів, що протягом 5 років кожна ОТГ отримуватиме кошти від держави – на соціальний розвиток. Також розвиток громад підтримуватиме Державний фонд регіонального розвитку.

 

Презентуючи основні досягнення громади перед керівництвом держави та області, голова Новоборівської ОТГ Григорій Рудюк наголосив, що ці позитивні зміни в житті жителів громади відбулися лише за 1 рік під час реформи децентралізації та процесу об’єднання.

 

В рамках візиту Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко оглянув Новоборівську гімназію, Центр розвитку дитини «Казка», що були реконструйовані за кошти ДФРР, пожежну охорону, поспілкувався з активом школи і громади.

 

Нагадаємо, що на Житомирщині сьогодні функціонує 314 дільниць. Станом на 16.00 год. в області проголосувало 40% виборців.

Версія для друку