Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Геннадій Зубко визначив п’ять кроків до енергоефективної України

18 Жовтня 2016 • 09:19

Кіл-сть переглядів: 531

1«Побудова енергоефективної України вимагає від держави і суспільства здійснення п’яти принципових кроків. Ідеться про делегування співвласникам механізмів управління своїм майном, створення сучасного ринку житлово-комунальних послуг, забезпечення комерційного обліку ЖКП, запровадження енергоаудиту та створення Фонду енергоефективності», – заявив Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко під час презентації законопроекту «Про Фонд енергоефективності» на Форумі «Енергонезалежність. Створення Фонду енергоефективності».

 

Він відзначив, що для повноцінного запуску Фонду необхідно прийняти чотири базових закони: «Про особливості права власності у будинку», «Про ЖКП», «Про енергоефективність будівель» і «Про комерційний облік».

 

За словами Геннадія Зубка, Фонд енергоефективності допоможе, з одного боку, зменшити витрати кожного окремого домогосподарства, а з іншого боку – позбавитися Україні енергетичної залежності. «Кожна українська родина може зменшити навантаження на родинний бюджет, отримати кращі послуги, а також позбавитися енергетичної залежності», – наголосив Геннадій Зубко.

 

«Фонд матиме чіткі правила доступу громадян до продуктів. Ланцюг дій від звернення громадянина за консультацією до банку і до реалізації проекту й отримання виплат буде визначеним у часі та діях», – зазначив Геннадій Зубко.

 

Він відзначив значні інвестиційні перспективи України щодо розвитку енергоефективних технологій. «Річна ємність цього ринку сягає 10 млрд гривень. Він здатний створити 75 тисяч робочих місць, зокрема для розвитку малого та середнього бізнесу», – наголосив Геннадій Зубко.

Версія для друку