Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Герої Крут є взірцем жертовності

29 Січня 2015 • 12:30

Кіл-сть переглядів: 746

Президент Петро Порошенко 29 січня взяв участь у церемонії вшанування пам’яті Героїв Крут, молодих хлопців, які цього дня у 1918 році біля станції Крути в Чернігівській області вступили у нерівний бій з більшовиками та полягли смертю хоробрих за Українську Народну Республіку. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

 

Глава держави поклав квіти до Пам’ятного Хреста Героям Крут на Аскольдовій могилі у Києві, де перезахоронена частина загиблих. Разом з учасниками церемонії Президент вшанував пам’ять полеглих хвилиною мовчання.

 

Петро Порошенко вважає, що події під Крутами є уроком для теперішньої України щодо того, що недооцінювання ролі армії у забезпеченні незалежності може призвести до трагічних подій. «Провідники національно-визвольних змагань початку минулого століття недооцінили ролі армії у забезпеченні незалежності. І цю ж саму помилку було повторено протягом останніх двох десятиліть», – сказав Глава держави. Петро Порошенко відзначив, що українська армія відроджується ціною колосальних надзусиль, і вже цього року чисельність Збройних Сил планується довести до 250 тисяч.

 

Президент біля пам’ятника вручив державні нагороди молодим бійцям антитерористичної операції лейтенанту Андрію Назаренку та старшому солдату Євгену Курінному. «Вам випала велика честь отримати заслужені нагороди у цьому святому символічному місці. Як і герої Крут, ви студенти, хоча трошки старші віком», – сказав Глава держави, відзначивши, що чимало студентів служать в АТО добровольцями.

 

У церемонії також взяли участь Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, члени Кабінету Міністрів, народні депутати.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку