Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Глава Уряду пропонує створити посаду міністра у справах АТО

22 Жовтня 2015 • 06:36

Кіл-сть переглядів: 612

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 21 жовтня,  розповів,  що в День захисника України разом із Міністром внутрішніх справ мав зустріч із керівним складом Головного управління Національної гвардії України: «Піднімалася маса питань щодо медичної, психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції, щодо реального захисту тих людей, які захищали і захищають Україну».

Він звернувся до Міноборони, МВС та неурядових організацій надати пропозиції щодо призначення Міністра у справах учасників АТО без створення  відповідного міністерства.

Глава Уряду нагадав, що відповідно до закону України про Кабінет Міністрів України, в Прем’єр-міністра є конституційні повноваження щодо внесення до Парламенту кандидатур двох міністрів без створення відповідних міністерств: «Це запровадження політичних посад міністрів без створення міністерства, які мають право виконувати як організаційні, адміністративні, так і політичні функції».

Такий Міністр, зазначив Арсеній Яценюк, матиме повноваження щодо координації діяльності Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, Міністерства соціальної політики «з тією метою, щоби всі пільги, які визначені законодавством –  як соціальні, медичні, так і майнові – отримали всі учасники антитерористичної операції».

Після отримання відповідних пропозицій  Глава Уряду внесе до Парламенту подання про призначення Міністра у справах учасників антитерористичної операції без створення  відповідного Міністерства.

Версія для друку