Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз з робочим візитом відвідала Житомирщину

06 Червня 2024 • 15:00

Кіл-сть переглядів: 250

Голова Казначейства Тетяна Слюз нещодавно перебувала з робочим візитом у Житомирській області. Разом з начальником Головного управління Державної казначейської служби України у Житомирській області Оксаною Марчук, вона відвідала низку територіальних органів Казначейства та обговорила актуальні питання казначейського обслуговування бюджетних коштів з місцевими казначеями і керівниками органів влади.

 

Під час візиту Тетяна Слюз зустрілася з начальником Житомирської обласної військової адміністрації Віталієм Бунечком та провела нараду з колективом Управління Казначейства в Пулинському районі та представниками органів місцевого самоврядування.

 

Завершила свій візит Тетяна Слюз зустріччю з колективом Головного управління Державної казначейської служби України у Житомирській області, де були присутні керівники управлінь Казначейства міста Житомира та Житомирського району.

 

Під час нарад Тетяна Слюз акцентувала на дотриманні вимог бюджетного законодавства, черговості здійснення платежів з урахуванням ресурсної забезпеченості єдиного казначейського рахунка, виконанні повноважень органів Казначейства в умовах воєнного стану. Вона також підкреслила важливість застосування системи дистанційного обслуговування «Клієнт казначейства-Казначейство» та удосконалення роботи автоматизованих систем «Є-Казна» та «Є-Звітність».

 

Голова Казначейства наголосила на необхідності дотримання заходів безпеки для уникнення несанкціонованого втручання в автоматизовані системи Казначейства та нерозголошенні інформації про рух коштів на рахунках клієнтів, крім випадків, передбачених нормативно-правовими актами.

 

Особливої актуальності набули питання взаємодії органів Казначейства, органів влади та місцевого самоврядування. Тетяна Слюз надала роз’яснення щодо використання вільних залишків коштів місцевих бюджетів відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» та застосування статей Бюджетного кодексу України.

«Бережіть себе, колеги, для своїх сімей, Казначейства та України. Будьте виваженими у словах та вчинках, з честю несіть звання казначея та дотримуйтеся етики державного службовця», – зазначила Тетяна Слюз.

Усім керівникам, присутнім на нарадах і зустрічах,  Голова Казначейства подарувала обереги – ляльки-мотанки, а для працівників управлінь  передала   саджанці чорнобривців, які були вирощені з насіння, зібраного з усіх регіонів України в рамках Всеукраїнської казначейської акції «Квіти рідної землі».

 

 

Версія для друку