Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голова облдержадміністрації дав ряд доручень щодо посилення заходів безпеки в області

27 Січня 2015 • 15:05

Кіл-сть переглядів: 523

За підсумками наради з головами райдержадміністрацій, міськими головами, керівниками правоохоронних органів з питань мобілізаційної та правоохоронної роботи на території Житомирської області голова облдержадміністрації Сергій Машковський дав ряд доручень щодо посилення заходів безпеки на теренах Житомирщини.

 

Нагадаємо, що для забезпечення безпеки громадян і захисту найважливіших об’єктів інфраструктури області функціонує оперативний штаб щодо вжиття заходів із запобігання терористичним проявам та виникнення інших надзвичайних ситуацій на території області.

 

Отже, оперативному штабу необхідно проводити щоденні наради з представниками силових відомств для координації роботи з безпеки громадян і об’єктів інфраструктури, посилити щоденний контроль за режимом роботи об’єктів загальнодержавного значення, об’єктів критичної інфраструктури, транспортного комплексу, життєзабезпечення та житлово-комунального господарства, а також місць масового скупчення людей.

 

Головам райдержадміністрацій, міським головам доручено перейти в щоденний оперативний режим роботи, утворити оперативні штаби на місцях, проводити щоденні оперативні наради із запрошенням керівників правоохоронних органів з питань координації роботи по безпеці громадян і захисту об’єктів інфраструктури.

 

Крім того, необхідно проводити роз’яснювальну роботу серед громадян щодо посилення заходів безпеки і забезпечити роботу «гарячих ліній» для інформування про можливі загрози та загострення ситуації. В облдержадміністрації вже створено відповідну «гарячу лінію» з цілодобовим чергуванням відповідальних осіб (телефон (0412) 475-101).

 

Також поставлено завдання уточнити перелік об’єктів першої та другої категорій регіонального і місцевого значення, організувати охорону цих об’єктів. Приділити увагу об’єктам життєдіяльності населення (водо-, тепло-, газопостачання), а також особливу увагу приділити мостам, гідротехнічним спорудам, залізничним станціям.

 

При управлінні ДСНС України в Житомирській області вже створено спеціальну мобільну групу для реагування на техногенні катастрофи. Також в області посилено контроль за наявністю лікарських засобів для надання екстреної медичної допомоги населенню.

 

На Житомирщині вже вдвічі збільшено кількість патрулів, залучено громадськість, працівників підприємств, установ і організацій для того, щоб посилено патрулювати вулиці згідно з порядком, визначеним МВС. Триває налагодження співпраці з приватними підприємствами щодо обміну інформацією з засобів відеоспостереження 

 

«Закликаю усіх поставитися до цих завдань серйозно. Керівники міст та районів, а також силових структур області несуть персональну відповідальність за безпеку кожного жителя Житомирщини», – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Машковський.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку