Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голова облдержадміністрації прозвітував за 2014 рік

19 Березня 2015 • 12:33

Кіл-сть переглядів: 650

На 30-й сесії обласної ради шостого скликання голова облдержадміністрації Сергій Машковський прозвітував про виконання програми соціально-економічного розвитку Житомирщини на 2014 рік.

 

«Нам довелося працювати  у складних умовах, аби забезпечити виконання планових показників та подбати про жителів Житомирщини. Дякую представникам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також депутатам обласної ради за спільну роботу та розуміння», – наголосив керівник області.

 

За 2014 рік досягнуто зростання обсягів промислового виробництва на 7%. Саме завдяки цьому область посіла 2-ге рейтингове місце по Україні. Не менш важливим фактом є те, що обсяг реалізованої промислової продукції збільшився на 18% та становив майже 19 млрд. грн. Найбільше зростання зафіксовано у добувній, харчовій, деревообробній та металургійній промисловості.

 

У сільському господарстві у 2014 році  обсяг валової продукції зріс на 5,3% і становив майже 9 млрд. грн.

 

Показовим є той факт, що область посіла 1 місце в Україні, як по виконанню доведених Міністерством фінансів України показників, так і по їх приросту.

 

Сергій Машковський відзначив, що Житомирщина стала однією зі зразкових у державі за дотриманням лімітної дисципліни. Завдяки заходам з енергоефективності до кінця опалювального сезону вдасться зекономити близько 20 млн. куб. м газу, що в грошовому еквіваленті становить майже 120 млн. грн. Ці кошти можна спрямувати на розвиток населених пунктів Житомирщини.

 

Минулого року в області фінансувалося 27 регіональних галузевих програм,  на які з обласного бюджету було виділено понад 46 млн. грн.

 

Голова облдержадміністрації констатував, що у 2014 році галузь охорони здоров’я області продемонструвала позитивний показник – відсутність материнської смертності. Вже цього року в області продовжиться фінансування програми реабілітації учасників АТО та надання допомоги пораненим і родинам загиблих.

 

Сергій Машковський зазначив: «Нам треба працювати на результат і усувати негативні тенденції. Ситуація складна, але ми не опускаємо рук і докладемо зусиль до того, аби виконати визначені завдання».

 

Прес-служба облдержадміністрації  

Версія для друку