Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голова облдержадміністрації зустрівся з послами Австрії, Швейцарії та Японії

08 Лютого 2015 • 14:22

Кіл-сть переглядів: 627

6 лютого голова облдержадміністрації Сергій Машковський зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Шігекі Сумі, Надзвичайним та Повноважним Послом Австрійської Республіки в Україні Вольфом Дітріхом Хаймом та Послом Швейцарії в Україні Крістіаном Шьоненбергером. Участь у зустрічі також взяв перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин, який репрезентував інвестиційний парк на території міста.

 Поважні гості у рамках візиту до Житомира ознайомилися з декількома підприємствами, котрі працюють з іноземними інвестиціями. Це ДП «Євроголд Індестріз ЛТД», ТОВП «Ферпласт-Україна», ТОВ «Грайф Флексіблс Україна», ТОВ «Данко».

 «Область може запропонувати різні можливості як іноземним, так і внутрішнім інвесторам. Готові допомагати та приймати на території Житомирщини наразі тих, хто готовий перевести бізнес зі сходу у зв’язку з конфліктом. Наша область має багато переваг. В першу чергу це зручне географічне розташування, зокрема близькість до столиці», – зазначив керівник області.

 Крім того, Сергій Машковський відмітив, що Житомирщина має багато проектів і бачення у розвитку, є можливості розвиватися у будь-якому напрямку економіки.

 Також голова облдержадміністрації наголошує: «Готові допомагати розвивати бізнес на території області, надавати повну підтримку для створення та процвітання підприємництва. А візит послів Австрії, Японії та Швейцарії до нашого регіону – це приклад готовності цих країн інвестувати в область. Ми готові створити найбільш комфортні умови у всій Україні для бізнесу на території Житомирщини»

 

Надзвичайний та Повноважний Посол Австрійської Республіки в Україні Вольф Дітріх Хайм зазначив: «Наш спільний візит сьогодні спрямований на те, щоб побачити, що можна зробити для розвитку промисловості на території області. Нам важливо зрозуміти, що Житомир – це гарне місце для інвестицій. У нас вже є гарні приклади австрійських інвестицій на Житомирщині».

 Крім того, Вольф Дітріх Хайм відмітив, що особливо зацікавлений в інвестуванні в область Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні.

 Директор Житомирського регіонального центру по інвестиціям та розвитку Мирослав Кілар зазначив, що центр здійснює супровідінвесторів на етапі входження в область на безкоштовній основі, допомагає розпочати бізнес. Він також розповів, що у Житомирі під індустріальний парк заплановано використати земельну ділянку площею 22,2 га, але якщо буде багато бажаючих, то можливе розширення ще на 81 га.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Версія для друку