Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голова ОДА Ігор Гундич перевірив, як ідуть ремонти доріг на Південному обході, де вже відкрили проїзд. ФОТО

02 Жовтня 2017 • 14:41

Кіл-сть переглядів: 597

На Житомирщині відкрили рух через капітально відремонтовану дорогу державного значення Т-06-14 Глибочиця-Станишівка через Калинівку, Клітчин – Південний обхід.

Відремонтовану дорогу протяжністю 2,226 км оглянув сьогодні, 2 жовтня, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

«Президент України Петро Порошенко 2017-2018 роки оголосив роками доріг. Це не просто гасло, це задача, яку перед нами поставив Президент. Сьогодні ми маємо фінансову можливість, щоб її виконувати. У цьому році з державного бюджету обласній службі автомобільних доріг для ремонтів та утримання доріг виділено 322 млн грн із державного бюджету. Від перевиконання митниці ми маємо більше 200 млн грн. З кожним роком жителі області будуть відчувати, що якість доріг на Житомирщині покращується», – зазначив Ігор Гундич.

Раніше дорога мала бетонне покриття, зараз – щебенево-мастикове асфальтобетонне покриття. Загальна вартість робіт складає 34 млн 497,7 тис. грн. На всій довжині траси влаштовано три з’їзди та одне примикання в с. Калинівка. Будівельна довжина ділянки, на якій проведені роботи, складає 2,226 км, ширина проїзної частини – 7,5 м.

На Південному обході нанесені перехідно-швидкісні смуги, встановлені дорожні знаки з світлоповертальною поверхнею, нанесена розмітка холодним пластиком та встановлено бар’єрне огородження із оцинкованої сталі.

Крім капітального ремонту на Південному обході здійснюють і поточний середній ремонт – ділянки довжиною в 7,2 км на Т-0614 ремонтує білорська фірма та 6,1 км на Р-18 ремонтує український підрядчик.

Керівник області оглянув, як ведеться ремонт на Р-18 Житомир- Попільня-Сквира-Володарка. «З державного бюджету на цю дорогу спрямовано 49 млн. Також ми дійшли згоди внести зміни у митний перелік та виділити 37 млн, щоб повністю привести у порядок – накрити верхнім шаром дорогу Р-18», – зазначив Ігор Гундич.

Покриття дороги вкладається під температурою не менше 150 градусів за Цельсієм.

Версія для друку