Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голова ОДА Ігор Гундич проведе бюджетні слухання за кожним напрямком

14 Листопада 2017 • 10:52

Кіл-сть переглядів: 543

Вже на наступному тижні голова ОДА Ігор Гундич розпочне проводити бюджетні слухання розпорядників щодо фінансування кожного напрямку, виконання і фінансових потреб за програмами. Адже програми, як і загалом бюджет Житомирщини на 2018 рік, мають бути реалістичними.

 

Про це повідомив сьогодні, 14 листопада, під час наради з керівниками структурних підрозділів голова ОДА Ігор Гундич.

 

«Розпочинається підготовка до формування бюджетів на 2018 рік. І вони мають бути із реалістичними даними. Не потрібно занижувати доходи на початку формування бюджету, щоб потім розказувати, який великий відсоток перевиконання. Маємо одразу запланувати конкретно ті речі та їх фінансування, які будемо робити. Разом з головою облради ми проведемо тиждень бюджетних слухань. Я особисто хочу почути всіх розпорядників бюджетних коштів. Адже одна справа, коли ви на папері подаєте запити, а інша річ – коли ми з вами поспілкуємось, побачимо, чи ви дійсно хвилюєтесь та переживаєте за свою галузь, хто як вникає та розуміє проблематику. І по кожній цифрі ви будете мені доповідати», – зазначив Ігор Гундич.

 

Він звернув увагу присутніх на те, що планувати бюджети потрібно разом із реальними витратами на енергоносії: «Ми проводимо енергозберігаючі заходи в комунальних підприємствах – замінюємо котли, дахи, міняємо лампочки. Дивно, що вартість закладених енергоносіїв з попередніх років практично не змінюється. Тобто кожному керівнику потрібно підходити з реальними цифрами до формування бюджетів».

 

Голова ОДА акцентував на тому, що ціни на товари також мають бути реальними. Адже відтепер департамент економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва буде моніторити всі ціни для того, щоб під час формування бюджетів вони не були завищеними.

 

Нагадаємо, що нещодавно Ігор Гундич провів нараду з новообраними головами ОТГ та заначив, що їх основне завдання – сформувати реалістичні бюджети на наступний рік.

Версія для друку