Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голова ОДА обговорив із жителями Олевського району найгостріші питання

26 Січня 2017 • 10:57

Кіл-сть переглядів: 467

Громадськість Олевського району неабияк занепокоєна ситуацією, яка склалась у зв’язку із видобутком бурштину. Ще більше хвилювання у жителів району викликала стрілянина в м. Олевську, яка сталася в ніч з 15 на 16 січня, внаслідок якої загинуло двоє людей.

 

Це було неодноразово озвучено перед керівниками області вчора, 25 січня, під час робочої поїздки Ігоря Гундича до Олевщини.

 

Користуючись присутністю очільників області – голови ОДА Ігоря Гундича та голови облради Володимира Ширми, народного депутата України Володимира Арешонкова, жителі району передали колективне звернення, в якому просять врегулювати ситуацію із видобутком бурштину.

 

Ще одним питанням, що турбує олевчан, є проведення громадських слухань під час відбору кандидатури на посаду начальника відділення Олевської поліції.

 

Розуміючи стурбованість жителів району, голова ОДА Ігор Гундич зазначив: «Я повністю на вашій стороні. І обов’язково переговорю із начальником Головного управління Національної поліції в області, аби він прислухався до вашої думки. Маємо разом вплинути на призначення місцевого керівника поліції».

 

Щодо ситуації, яка склалась із видобутком бурштину в районі, керівник області підкреслив: «Озброєних загонів я недопущу. Кожен з вас переконався, до чого приводять радикальні методи – стрілянина, поранені та двоє загиблих, і це є останньою краплею у вирішенні цієї ситуації. Тому однозначно моє жорстке рішення із легалізацією видобутку бурштину: мають бути створені робочі місця, мають сплачуватись податки. Іншого шляху немає».

 

Нагадаємо, що за інформацією ГУНП в Житомирській області внаслідок подій 16 січня в м. Олевськ до дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 працівників поліції Житомирщини. У результаті перевірки робочою групою з’ясовано передумови виникнення надзвичайної події. Ними стали неналежна організація службової діяльності поліцейських, відсутність контролю керівництва відділення, а також окремих керівників апарату обласної поліції.

 

Під час робочого візиту до Олевського району вчора, 25 січня, голова ОДА Ігор Гундич представив новопризначеного голову Олевської РДА та дав йому перше термінове доручення. Фото нашій сторінці у Фейсбук: https://www.facebook.com/odazt/.

 

 

 

 

 

Версія для друку