Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голова ОДА перевірив стан надання субсидій у Червоноармійському районі

21 Липня 2015 • 09:37

Кіл-сть переглядів: 1 150

Сьогодні голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський відвідав Червоноармійський район. Керівник області провів робочу нараду з керівництвом та активом району. Одним із питань, що обговорювалися, було надання житлових субсидій.

 

Микола Смиковський, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації доповів,  що станом на 20.07.2015 року за призначенням субсидій до управління звернулось 1670 представників домогосподарств Червоноармійського району (в т.ч. за спрощеною системою – 652 особи). З них  1108 – за призначенням субсидії готівкою для придбання твердого палива та скрапленого газу. «Вже 986 представникам домогосподарств ми нарахували субсидію на загальну суму 1379,5 тис. грн. Також 591 сім’ї виплачено готівку у сумі 835,9 тис. грн», – розповів він.

 

562 представники домогосподарств, які мають електроопалення або користуються природнім газом, звернулось за призначенням субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. З них 432 сім’ям призначено державну допомогу.

 

Проведена виплата компенсацій на придбання  твердого палива та скрапленого газу 723 особам різних категорій на суму 637,37 тис. грн.

 

Разом з тим, 126 сім’ям відмовлено у призначенні допомоги у зв’язку з тим, що середньомісячний сукупний дохід сім’ї перевищує розмір плати за житлово-комунальні послуги.

 

У зв’язку з тим, що з 01.07.2015 року, пільги окремим категоріям громадян надаються з урахуванням сукупного доходу членів сімей пільговиків, серед них проведена роз’яснювальна робота щодо можливості призначення таким сім’ям субсидії.

 

Під час наради Сергій Машковський звернувся до керівника управління соціального захисту з вимогою звернути особливу увагу на людський фактор. Він зазначив, що працівники управління мають всіляко сприяти тому, аби всі громадяни, які звертатимуться за субсидіями, могли вчасно і безперешкодно їх отримати та попередив, що вже восени кількість бажаючих отримати державну допомогу збільшиться в рази. Керівник області також вважає за необхідне, щоб працівники управління проводили серед населення інформаційно-роз’яснювальну роботу з приводу можливості отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. 

Версія для друку