Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голова ОДА підписав розпорядження про підтримку донорського руху в області

20 Січня 2017 • 14:17

Кіл-сть переглядів: 647

1Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич вчора, 19 січня, підписав розпорядження «Про підтримку донорського руху в області».

Документ підписано на виконання Резолюції Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я з метою забезпечення лікувальних закладів області якісними безпечними компонентами крові.

Зокрема, розпорядженням затверджено Рекомендації щодо необхідної кількості комплектування донорських кадрів на 2017-2020 роки в районах області.
Також щороку будуть проводитися заходи з вшанування донорів з нагоди Всесвітнього дня донора крові.

Окрім цього, розпорядженням доручено головам РДА та рекомендовано міським головам, керівникам підприємств, установ і організацій області забезпечити надання донорам пільг та гарантій відповідно до ст. 5 і 6 Закону України «Про донорство крові та її компонентів».

Спільно із Товариством Червоного Хреста України управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації буде розроблено та розповсюджуватимуться інформаційно матеріали.

Також в області будуть проходити тематичні зустрічі із учнями та студентами, проводитиметься соціальна просвітницька робота в сільській місцевості з популяризації донорства.

 

 

Версія для друку