Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голова ОДА посилив заходи протидії пожежам на Житомирщині

11 Серпня 2015 • 17:49

Кіл-сть переглядів: 634

Житомирщина посилює заходи щодо попередження виникнення пожеж та збереження нового врожаю. Розпорядження про додаткові заходи щодо запобігання втратам врожаю сільськогосподарських культур від пожеж підписав 11 серпня голова ОДА Сергій Машковський.
 
В області працюватимуть штаби для координації дій з організації заходів протидії пожежам на площах зернових культур, мобільні групи – для здійснення контролю за станом пожежної безпеки на об’єктах посиленої уваги та оперативного реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Такі заходи доручив провести Сергій Машковський головам РДА з метою протидії пожежам у період збирання врожаю.
 
Також керівник області розпорядився невідкладно вжити заходів щодо збереження врожаю під час його збирання та забезпечити присутність на складах пожежного обладнання і техніки.
 
Напередодні голова ОДА вже підписав звернення до аграріїв області щодо посилення заходів пожежної безпеки. 
 
Нагадаємо, масштабна пожежа в Андрушівському районі, яку кваліфікували як надзвичайну ситуацію, призвела до знищення 80 га пшениці. У результаті оперативних дій пожежних служб вдалося вберегти решту 80 га посівів пшениці. На місце події тоді в оперативному порядку виїхав керівник області та провів нараду з метою упередження подібних випадків.
Версія для друку