Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голова ОДА разом із гендиректором «Укроборонпром» оглянули підприємства Житомирщини. ФОТО

27 Листопада 2015 • 12:53

Кіл-сть переглядів: 839

Сьогодні, 27 листопада 2015 року, голова облдержадміністрації Сергій Машковський та генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов ознайомилися з діяльністю товариства з обмеженою відповідальністю «Екта-Пром» та Державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод».

 

ТОВ «Екта-Пром» входить в десятку кращих світових виробників світлодіодного обладнання та в трійку лідерів європейського ринку.

 

«Це провідні підприємства у галузях електротехнічного виробництва. Такі підприємства на сьогодні мають достатньо високий технологічний рівень виробництва, що дозволяє їм бути відомими далеко за межами нашої держави. Це не поодинокі приклади у промисловому секторі нашої області», – зазначив голова області Сергій Машковський.

 

Підприємство є виробником і експортером висококласної світлодіодної техніки, відомої в більш ніж 30 країнах Європи та Азії.

На сьогоднішній день ТОВ «Екта-Пром» займається виробництвом не лише відеоекранів, але і безлічі іншої продукції на базі LED – технологій, включаючи рекламні відеоборди, світлодіодні дорожні табло і світильники для освітлення доріг. За 20 років своєї діяльності Житомирська компанія реалізувала 300 інсталяцій по всьому світу, а її обладнання використовувалося в 3000 орендних проектах.

 

Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод» входить до Державного концерну «Укроборонпром», в складі якого виконує замовлення Міністерства оборони України та іноземних замовників.

 

Підприємство є одним з найбільших у машинобудівній галузі Житомирської області. На ДП «Житомирський бронетанковий завод» збережено високопрофесійний колектив, створено потужне сучасне виробництво. На підприємстві налагоджено замкнений цикл ремонту 18 типів бронемашин, серед яких БМП, БТР, БРДМ, БМД і БТРД різних модифікацій. Крім цього, завод виробляє продукцію народно-господарського призначення, серед якої теплогенератори, а також може здійснювати капітальний ремонт двигунів с/г техніки тощо.

 

«Сьогодні, коли в країні відбуваються бойові дії, завод не повинен стояти без роботи. Продукція, яку виготовляє цей завод повинна бути у зоні проведення АТО і допомагати нашим солдатам. Завод підвищує кількість продуктів для користування. Наразі бронетанковий завод використовує польську оптику, дякуючи якій солдат, сидячи у танку, зможе все бачити навколо себе і все чути», – сказав  генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов.

 

Наразі завод є одним з провідних українських підприємств, що здійснює капітальний ремонт та глибоку модернізацію гусеничної бойової техніки та виготовляє сучасні бойові модулі для БМП, а також виготовляє гранатомети АНС-17 і комплектуючі для бронетанкової техніки.

 

Під час активних бойових дій у зоні АТО 13 виїзних бригад бронетанкового заводу ремонтували бронетанкову техніку у військових частинах. 

Версія для друку