Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голова ОДА Сергій Машковський перевірив готовність дитячих таборів. ФОТО

02 Червня 2015 • 13:37

Кіл-сть переглядів: 1 607

02 червня голова облдержадміністрації Сергій Машковський перевірив готовність житомирських таборів до оздоровлення дітей.

 

Улітку 2015 року працюватимуть 15 дитячих оздоровчих закладів. В області планується оздоровити близько 25 тис. дітей. Для цього в бюджеті виділено майже в три рази більше коштів, ніж у минулому році. Вартість путівок до позаміських закладів складає 2900-3200 гривень, до закладів санаторного типу – 3885 гривень.

 

Спочатку голова ОДА Сергій Машковський відвідав сезонний дитячий  оздоровчий  заклад «Лісовий берег». У цьому році керівники не встигли подати документи на перший тендер і тому заїзду на першу зміну не буде. Зараз табір ще готується до тендеру 18 червня і вже з 15 липня відкрити другу зміну, на яку планують прийняти 250 дітей.

 

Перевіряючи готовність закладу Сергій Машковський дав доручення поновити інвентар та привести до ладу всі приміщення. «Ми будемо допомагати та підтримувати, але ініціатива має надходити від вас» – сказав голова облдержадміністрації.

 

Після перевірки «Лісового берега» Сергій Машковський відвідав дитячий оздоровчий заклад «Дзвіночок», що знаходиться в межах обласного лікувально-санаторного центру «Дениші».

 

Заклад вже повністю готовий приймати дітей. Перша зміна тут розпочнеться 5 червня, де мають оздоровити 142 дитини. З них 120 перебуватиме за рахунок коштів державного бюджету, решта – за власні кошти. Загалом передбачено у цьому році 4 зміни, коштів виділено на оздоровлення 360 дітей.

 

Діти, які перебуватимуть у цьому оздоровчому закладі, крім відпочинку та насиченої розважальної програми, зможуть проходити лікувальні процедури, такі як тубус-кварц, електрофорез, магнітотерапія, масаж, фізкультура, плавання в басейні, соляна шахта та ін.

 

Сергій Машковський зазначив, що такі заклади, як у Денишах, є прикладом підготовки до оздоровлення дітей, і саме в таборах такого рівня  наші діти повинні відпочивати.

 

Нагадуємо! Безкоштовні путівки, придбані за рахунок обласного бюджету, мають право отримати діти таких категорій:

 

  • діти учасників бойових дій, які брали участь в АТО;
  • діти, які постраждали від надзвичайних ситуацій в Донецькій, Луганській областях, АР Крим, місті Севастополі та тимчасово проживають в Житомирській області;
  • діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування;
  • діти-інваліди;
  • діти з багатодітних та малозабезпечених сімей;
  • діти, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС;
  • діти, які постраждали внаслідок  стихійного  лиха, техногенних аварій, катастроф;
  • діти, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків;
  • діти, що перебувають на диспансерному обліку;
  • талановиті та обдаровані діти – переможці міжнародних, всеукраїнських,  обласних,  міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів,   змагань,  спартакіад,  відмінники  навчання,  лідери дитячих   громадських  організацій;
  • дитячі творчі колективи та спортивні  команди;
  • діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

 

Для отримання путівки необхідно звертатися до структурних підрозділів сім’ї, молоді та спорту районних державних адміністрацій чи міських рад.   

 

У разі відсутності пільгової категорії батьки можуть звернутися безпосередньо до адміністрацій  дитячих оздоровчих закладів для придбання путівки за повну вартість.

 

1

 

2

  

3

 

4

 

5

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

Версія для друку