Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голова ОДА Сергій Машковський зустрівся з громадою Олевського району. ФОТОРЕПОРТАЖ

07 Квітня 2015 • 14:50

Кіл-сть переглядів: 1 090

Сьогодні   голова облдержадміністрації Сергій Машковський працював на виїзді в Олевському районі. Там він зустрівся з родинами загиблих учасників АТО та поспілкувався з громадою району.

 

Найбільше людей цікавив процес децентралізації влади, надання субсидій населенню, допомоги мобілізованим, пораненим бійцям та родинам загиблих, а також актуальних проблем району.

 

У своєму виступі Сергій Машковський наголосив: «Головне завдання, яке зараз стоїть перед керівниками усіх рівнів влади на Житомирщині, довести, що влада змінила свої принципи і підходи. На фоні військових дій на сході держави та зростання цін і тарифів ми маємо довести, що дбаємо про громадян. Люди повинні це реально відчути».

 

Голова ОДА зобов’язав  керівників органів місцевого самоврядування провести широку інформаційно-роз’яснювальну кампанію про спрощену систему надання житлових субсидій. Щоб звесті  всі бюрократичні процедури  до мінімуму.  і щоб кожен, хто потребує фінансової допомоги від держави – отримав її швидко та без перешкод. «Фінансового ресурсу для цього вистачає», – запевнив Сергій  Машковський.

 

Не менш важливим напрямком державної політики є децентралізація влади та  добровільне об’єднання територіальних громад. До 1 червня має бути розроблений перспективний план об’єднання територіальних громад. У фінансовому плані їх статус прирівняють до міст обласного значення. Відтак, в Україні сформується якісно новий рівень державної влади.

 

Триває реалізація заходів із енергоефективності. Керівник області відзначив позитивний досвід Олевської гімназії. Завдяки переведенню котельні на дрова, замість 1 млн. грн. заклад цьогоріч витратив 100 тис. грн.

 

На Олевщині не залишають без уваги родини загиблих бійців АТО. Всі сім’ї отримали державну допомогу, а також кошти з місцевих бюджетів та від благодійників. Сергій Машковський нагадав, що в області успішно реалізується програма реабілітації бійців АТО, на яку з обласного бюджету виділено 3,7 млн. грн. «Наша програма покладена в основу комплексних заходів з реабілітації військовослужбовців на загальнодержавному рівні. Вона стала зразком для інших областей. А зараз на Житомирщині триває паспортизація демобілізованих. Ми повинні знати про соціальний статус кожного бійця та першочергові потреби їх родин для того, щоб допомогти нашим захисникам. Житомирщина і в цьому напрямку має бути першою в державі», – зазначив голова облдержадміністрації.  

 

Проблема незаконного видобутку бурштину в Олевському районі, за словами керівника області,  має бути вирішена на загальнодержавному рівні шляхом законодавчого регулювання. Найближчим часом голова ОДА ініціює проведення наради з керівниками правоохоронних органів безпосередньо на місці масового видобутку бурштину.

 

 

 

 

 

 

 

 

  Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку