Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голова ОДА відвідав кращі медичні заклади Брусилівського району

16 Березня 2016 • 15:06

Кіл-сть переглядів: 876

Перебуваючи з робочою поїздкою в Брусилівському районі, 16 березня голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський відвідав заклади охорони здоров’я.

 

Зокрема, керівник області оглянув Центральну районну лікарню Брусилівської районної ради та амбулаторію в с. Долинівка.

 

Головний лікар Денис Павловський показав приміщення та лікувальне обладнання і зазначив, що вбачає можливість створення центру реабілітації для бійців АТО на базі їхнього закладу. Проте недостатність медичної субвенції є однією з основних проблем, що має лікарня на сьогодні.

 

«На сьогодні вирішенням цієї проблеми може стати дофінансування з районного бюджету, але якщо Брусилівщина об’єднається в територіальну громаду, то питання фінансового характеру вирішуватимуться на місцях без проблем», – сказав Сергій Машковський.

 

Амбулаторія в селі Долинівка відкрита в 2013 році та є однією з найкращих у районі. Лікувально-профілактичний заклад обслуговує  1914  чоловік  населення, з  10  населених  пунктів  району   (Биків, Озера, Скочище, Соболівка, Водотиї,  Марьянівка,  Западня, ст. Скочище, Долинівка, Болячів).  Радіус  обслуговування  більше  15 км.

 

Головний лікар амбулаторії Ярослав  Цимбал  зазначив, що для  доступності    надання  медичної  допомоги  сільському  населенню,  враховуючи  радіус  обслуговування,  потрібний  автомобіль. Транспортний засіб, що перебуває у власності Долинівської сільської ради, потребує ремонту.

 

За сприяння Сергія Машковського проблема буде вирішена найближчим часом.

Версія для друку