Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голова ОДА взяв під особистий контроль ситуацію родини загиблого учасника АТО

05 Серпня 2015 • 15:19

Кіл-сть переглядів: 714

Сьогодні, 05 серпня, до голови облдержадміністрації звернулася родина загиблого учасника АТО – Андрусенка Сергія Олександровича.

 

Хлопець  загинув 29 січня 2015 року та 4 місяці був безвісти пропавшим. Лише 16 травня після допомоги волонтерів та проведення ДНК-експертизи родина поховала Сергія Андрусенка.

 

Рідні військового скаржаться на байдужість місцевих представників влади (Глибочицька сільська рада), зокрема, землеміра, через яких не можуть отримати земельну ділянку, хоча мають на це повне право. Єдину допомогу, яку отримали родичі після звернення до Центру допомоги учасникам АТО – це фінансова підтримка з обласного бюджету.

 

«Брат загинув за Україну. Мене обурює байдужість людей, до яких ми звернулися за допомогою. Ми залишилися з горем наодинці», – говорить сестра Сергія Андрусенка.

 

 «Це не ваше особисте, а наше спільне горе. Якщо людина цього не розуміє, вона не має працювати при владі. Сьогодні є конкретні державні зобов’язання перед хлопцями – учасниками АТО. І вони будуть виконані», – сказав голова облдержадміністрації Сергій Машковський. Керівник області пообіцяв взяти під особистий контроль питання виділення земельної ділянки родині та посприяти у вирішенні питання.

 

Для того, аби такі ситуації не повторювалися, а допомога учасникам АТО та їх родинам надавалася максимально швидко та ефективно, на наступному тижні голова облдержадміністрації проведе розширену нараду за участю представників кожного району, учасників АТО, їх родичів та громадськості. «У мене є багато питань по всіх районах. Зараз виникає безліч ситуацій, які доводиться врегульовувати в ручному режимі.  Тож ми маємо випрацювати ефективний механізм допомоги учасникам АТО та їх родинам», – сказав керівник області.

Версія для друку