Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голови ОДА звітуватимуть про використання бюджетних коштів

24 Березня 2015 • 18:42

Кіл-сть переглядів: 634

Селекторна нарада з питань виконання бюджету, субсидії для малозабезпечених громадян та будівництва лінії безпеки у східних областях держави пройшла 24 березня під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. У засіданні взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Машковський та його перший заступник Геннадій Дмитренко.

 

Арсеній Яценюк повідомив, що в Україні завершився перший етап бюджетної децентралізації, завдяки чому протягом січня-лютого до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 13 млрд. грн., що на 25% більше, ніж в аналогічний період минулого року. Прем’єр-міністр дав дорученням керівникам областей щомісяця звітувати про використання бюджетних коштів на офіційних сайтах облдержадміністрацій.

 

Окрім цього, найближчим часом по областях мають бути розроблені цільові програми допомоги малозабезпеченим громадянам. Допомога незахищеним верствам населення буде надаватися в рамках розробленої Урядом спрощеної системи субсидій.

 

Глава Уряду поінформував, що громадяни України разом із представниками влади мають розробити нову Конституцію, основні положення якої будуть затверджені на всеукраїнському референдумі. Так у державі будуть проводитися круглі столи та обговорення змін до Основного Закону. Новий текст Конституції передбачатиме розширення повноважень регіонів та збільшення їх відповідальності, а також дозволить врегулювати баланс між різними гілками влади.

 

Прес-служба облдержадміністрації 

Версія для друку