Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

ГРАНТИ, КОНКУРСИ, СТИПЕНДІЇ. Добірка можливостей для представників громадського сектору, журналістів та студентів

12 Березня 2018 • 12:37

Кіл-сть переглядів: 449

Якщо ТИ активний представник громадського сектору, або бажаєш професійного розвитку в сфері журналістики чи шукаєш можливості для навчання за кордоном, то пропонуємо добірку цікавих грантів, конкурсів та стипендій.

 

ТРЕНІНГ З ПРОЕКТНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ВІД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОДА «ВІД ІДЕЇ ДО ПЕРЕМОГИ»

 

16 березня для громадських організацій, які планують подати свій проект на грант Житомирської ОДА, відбудеться тренінг з проектного менеджменту. Тренерка: Ксенія Дронь – проектна менеджерка ГО “Дивовижні”, яка має 9 років  досвіду у реалізації проектів – від маленьких акцій до всеукраїнських подій (таких як фестиваль Ucrazyans).

 

Місце проведення: м. Житомир, вул. Михайлівська 8/1, Центр розвитку місцевого самоврядування.

 

Початок роботи: 11:00 год.

 

План роботи буде надіслано всім зареєстрованим на електрону пошту. Дедлайн реєстрації: 14.03.2018 р. до 17:00 год.

 

Увага! Кількість місць обмежена – до 25 учасників!

 

Реєстрація за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/12AInF9yI9ap7VnMABunj4hjCGFYBwd8jejaG5zv6tI8/edit

 

ПРОГРАМА «РОЗВИТОК ВОЛОНТЕРСТВА В ГРОМАДАХ» ВІД ЛЬВІВСЬКОЇ ОСВІТНЬОЇ ФУНДАЦІЇ

 

Програма спрямована на підтримку локальних молодіжних волонтерських ініціатив в малих (сільських, селищних, міських) громадах.

 

Мета прогами: розвиток малих громад України через підтримку активної молоді.

 

Цілі:

  • підтримка молодіжних ініціатив, спрямованих на соціальний, культурний і освітній розвиток сільських територій;
  • підтримка молодіжних ініціатив, спрямованих на соціалізацію та залучення до життя громади дітей та підлітків сиріт, напівсиріт, тих, що опинились у складних життєвих обставинах;
  • розвиток волонтерства в малих локальних громадах;
  • налагодження співпраці між державою, церквою та громадським середовищем заради сталого розвитку громади;
  • поширення ідеї створення мережі постійнодіючих молодіжних волонтерських осередків.

Формат програми: щорічний конкурс грантів, неформальні освітні заходи (тренінги, конференції, форуми), менторство та супровід волонтерських груп протягом реалізації проектів.

 

Деталі за посиланням: http://www.lef.org.ua/ua/proekty/proect-volonterskyy-ruh/

 

СТИПЕНДІЇ ДЛЯ ЛІДЕРІВ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА КРАЇН СХІДНОГО ПАРТНЕРСТВА

 

Програма розрахована на майбутніх лідерів громадянського суспільства, які протягом 6 місяців втілюють свої проекти.

 

Переможці отримують гранти на реалізацію проектів, а також технічну підтримку від експертів в необхідній сфері, які зможуть проконсультувати та направити в потрібне русло.

 

Європейський Союз прагне підтримувати громадянське суспільство в країнах Східного партнерства (Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова та  Україна).Стипендіальна програма спрямована на виявлення молодих активістів громадянського суспільства з високим потенціалом в країнах Східного партнерства та підтримку розвитку лідерських навичок.

 

Тож якщо Вам до 36 років, знаєте англійську мову, є представником країни, що входить до Східного Партнерства та прагнете розвивати лідерські навички – подавайте заявку. Учасником може бути як представник громадської організації, так і просто активіст.

 

Дедлайн подачі заявок: 9 квітня 2018 р.

 

Деталі за посиланням: https://www.prostir.ua/?grants=stypendiji-dlya-lideriv-hromadyanskoho-suspilstva-v-ramkah-prohramy-shidnoho-partnerstva

 

КОНКУРС НА АДМІНІСТРУВАННЯ МАЛИХ ГРАНТІВ ВІД ПРООН

 

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) розпочинає конкурс на адміністрування програми малих грантів з підтримки ініціатив зі зміцнення громадської безпеки, забезпечення доступу до правосуддя та верховенства права. До участі запрошуються неурядові організації, які ведуть свою діяльність на території України. Кінцевий термін прийняття пропозицій – 12 березня 2018 року.

 

Одним із ключових напрямків діяльності ПРООН – зміцнення особистої та громадської безпеки і забезпечення поваги до прав людини, верховенства прави та доступу до правосуддя громадян, зокрема уразливих груп населення, на територіях, що постраждали від конфлікту, за принципом «знизу до гори» і з урахуванням прав людини.

 

Назва проекту: «Адміністрування програми малих грантів на підтримку ініціатив зі зміцнення громадської безпеки, забезпечення поваги до прав людини та верховенства права».

 

Головним завданням проекту є адміністрування процесу та створення ефективного механізму супроводу реалізації малих грантів, що націлені на розвиток та розбудову миру, забезпечення поваги до прав людини і верховенства права, а також зміцнення громадської безпеки.

 

Країна /місце реалізації проекту: Донецька (підконтрольні Уряду України території), Луганська (підконтрольні Уряду України території) та Житомирська області.

 

Відрядження: В межах областей реалізації проекту. 

 

Дата початку проекту: березень 2018 року.

 

КОНКУРС ВІД ПОСОЛЬСТВА США В УКРАЇНІ «ПІДТРИМКА РЕАЛІЗАЦІЇ РЕФОРМ В РЕГІОНАХ»

 

Посольство США в Україні запрошує українські медіа організації, незалежні засоби масової інформації, громадські медіа та блогерів взяти участь у конкурсі проектів Фонду розвитку українських ЗМІ.  Метою конкурсу є зміцнення суспільної підтримки реформ, забезпечення прозоростї їх реалізації, а також підтримка громадського активізму і посилення відповідальності громадян за проведення реформ на місцевому рівні.

 

Деталі за посиланням: https://ua.usembassy.gov/uk/education-culture-uk/media-development-fund-uk/

 

CULTURE BRIDGES НАДАЄ ГРАНТИ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ФАХІВЦІВ

 

Culture Bridges надає гранти для українських фахівців у сфері культури для поїздок до країн ЄС (і навпаки) на період від одного до чотирьох тижнів для відвідання конференцій, мережевих подій, фахових форумів, дотичних до сфери культури та/або креативних індустрій, а також для робочого стажування в культурних/креативних організаціях у країнах ЄС (чи в Україні – для заявників з ЄС). Подача проектів за цим напрямком відкрита для окремих осіб та організацій у ЄС та Україні.

 

Подати заявку на участь можуть заявлений мандрівник або сторона, що запрошує. Кандидати повинні самі означити пропозицію мобільності. Грант на мобільність не може покривати виключно роботу над іншими програмами ЄС, наприклад програму “Креативна Європа”, хоча участь у подібних програмах  може бути додатковою перевагою.

 

Кінцевий термін подачі заявки отримання міжнародних грантів мобільності:  12 квітня 2018. Заявка може подаватися англійською, українською чи російською мовою. Гранти мобільності необхідно використати протягом шести місяців після повідомлення про надання грантів, тобто до 17 грудня 2018 року.

 

Деталі за посиланням: https://gurt.org.ua/news/grants/44016/

 

НІМЕЦЬКО-УКРАЇНСЬКИЙ ПІТЧИНГ ПРОЕКТІВ ВІД НІМЕЦЬКОГО ФОНДУ «ПАМ’ЯТЬ, ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ, МАЙБУТНЄ»

 

Німецький фонд «Пам’ять, відповідальність, майбутнє» приймає заявки на Пітчинг MEETUP! проектів – до 15 березня 2018 року.

 

Переможці отримають від 2000 до 10000 євро на реалізацію проектів.

 

Пітчинг MEETUP! проектів спрямований на активних людей з Німеччини та України, які в тандемі презентуватимуть власну ідею в Берліні. Участь можуть взяти тандеми українських та німецьких активістів/ -ок, які мають інноваційні, локальні та глобальні німецько-українські проекти.

 

Витрати на поїздки для зустрічей у Берліні та Києві будуть оплачені програмою підтримки MEETUP! Німецько-українські зустрічі молоді.

 

Деталі за посиланням: https://www.meetup-evz.de/uk/

 

МІЖНАРОДНИЙ ФОТОКОНКУРС INTERACTION

 

До участі приймаються фотографії, що демонструють інноваційні, ефективні та надихаючі зусилля у гуманітарній роботі спрямованій на розвиток та. Буде визначено  переможців у трьох категоріях, один фотограф отримає гран-прі.

 

Категорії конкурсу:

  • Глобальний розвиток — фото цієї категорії повинні представити інновації сучасного світу, які допомагають громадам бути більш самостійними, незалежними та рівними.
  • Категорія гуманітарної допомоги — фото цієї категорії демонструють стійкість суспільства у складні моменти (стихійні лиха або воєнні дії). Також приймаються фотографії працівників служб, задіяних для допомоги у таких ситуаціях.
  • Категорія мобільного телефону — приймаються фотографії (на тему глобального розвитку і гуманітарної допомоги), зняті на мобільний телефон. Учасники цієї категорії повинні проявити креативність і показати можливість співпраці мистецтва і технологій. У центрі кожного знімку люди – окремі особи або групи. Фотографії повинні бути зроблені за межами США.

Приз — гран-прі 1 000$ та сертифікат Effective Assistance Photography Certificate. Автор кращого фото у кожній з категорій отримає 100$.

 

Детальніше: https://www.interaction.org/photo

 

КОНКУРС LABCITOYEN 2018

 

LabCitoyen – це програма, присвячена важливим темам у галузі Прав Людини.

 

В її рамках кожного року близько п’ятдесяти активних молодих громадян з п’яти континентів – франкофілів, що вивчають французьку мову, віком від 20 до 26 років, запрошують до Франції, щоб протягом декількох днів разом поміркувати над важливими темами міжнародного значення під час серії конференцій та дискусій.

 

Французький інститут пропонує таку тему для LabCitoyen-2018: «Освіта та Права Людини». Цьогорічний захід буде цікавим, насамперед, молоді, залученій до громадськоїдіяльності (освітньої, культурної тощо) на місцевому рівні. Навчальна подорож відбудеться з 1 по 9 липня 2018 року, перший день – прибуття учасників, останній – їх від’їзд; перебування та проїзд учасників повністю беруть на себе Французький інститут та Посольство Франції в Україні.

 

Детальніше: https://ua.ambafrance.org/Konkurs-LabCitoyen-2018

 

ТРЕНІНГ ДЛЯ МОЛОДИХ АКТИВІСТІВ «YOUTH IN ACTION VOLUNTEERING ACTIVITIES»

 

Навчальний курс SOHO призначений для тих, хто безпосередньо бере участь у системі підтримки волонтерської діяльності.

 

Дедлайн – 6 травня 2018 року.

 

Загальною метою тренінгу SOHO є:

 

Підвищити якість волонтерської діяльності шляхом розвитку компетенцій (знань, навичок та уявлень) ключових учасників, що беруть участь у системі підтримки волонтерів у проектах волонтерської діяльності, розроблених в рамках програми Erasmus +: Молодь у дії.

 

Спеціальними цілями курсу SOHO є:

  • Краще зрозуміти концепцію волонтерської діяльності та пов’язані з цим якісні аспекти у діяльності волонтерів.
  • Покращити можливості співпраці у міжнародному партнерстві
  • Розглянути ролі, відповідальність та виклики в рамках системи підтримки добровільної діяльності
  • Підвищити рівень обізнаності про навчальний аспект у волонтерстві, отримати актуальну інформацію про програму Erasmus +: «Молодь у дії».

Крім того, підготовка SOHO допомагає особам обмінятися передовим досвідом та побудовою неформального партнерства.

 

Мережа національних агентств для програми «Erasmus +»: «Молодь у дії» організовує серію SOHO щороку. Ви знайдете огляд усіх майбутніх SOHO за адресою http://www.salto-youth.net/SOHO/ .

 

Джерело: http://trainings.salto-youth.net/7154

 

СТАЖУВАННЯ ВІД ROTARY PEACE FELLOWSHIP

 

Rotary Peace Fellowship — це стипендія, що дозволяє пройти магістерську програму з міжнародних відносин, миру та розв’язання конфліктів, сталого розвитку або подібної дисципліни в одному з шести університетів (в Австралії, Англії, Японії, США, Швеції або Таїланді). Стипендія покриває усі витрати.

 

Щороку, Rotary шукає найбільш відданих і яскравих професіоналів в світі для навчання в Rotary Peace Centers.

 

Студенти, що отримали Rotary Peace Fellowship, стали професіоналами з врегулювання конфліктів; працюють в національних урядах, неурядових організаціях, правоохоронних органах і міжнародних організаціях, таких як Організація Об’єднаних Націй і Всесвітній банк.

 

Деталі за посиланням: https://gurt.org.ua/news/grants/43448/

 

Нагадуємо, що до 31 березня можна подати конкурсну пропозицію на грант від Житомирської ОДА.

Версія для друку