Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Grieg Fest – 2018 запрошує гостей

23 Квітня 2018 • 13:03

Кіл-сть переглядів: 265

27-28 квітня 2018 року на базі Житомирського музичного училища ім. В.С. Косенка Житомирської обласної ради проходитиме ІІ Міжнародний культурно-мистецький фестиваль Grieg Fest, ініціатором та організатором якого виступає Всеукраїнське товариство Едварда Гріга за сприяння Посольства Королівства Норвегії в Україні, підтримки Житомирської облдержадміністрації та Житомирської міської ради.

 

Тема цьогорічного івенту: «Норвегія-Україна: діалог культур. Генезис».

 

Як зазначають організатори Grieg Fest – 2018, захід покликаний сприяти співпраці між Україною та Норвегією, а також країнами-учасниками Міжнародного товариства Едварда Гріга, такими як Великобританія, Нідерланди, Німеччина, Італія, Польща, США, Японія у сфері культури, громадських ініціатив, популяризації національного мистецтва.

 

Почесні гості фестивалю:

 

  • пан Уле Тер’є Хорпестад, Надзвичай і Повноважний Посол Королівства Норвегії в Києві;
  • пан Сігбйорн Літланд, Перший секретар посольства Королівства Норвегії в Києві;
  • пані Беріл Фостер, президент Міжнародного товариства Едварда Гріга (IGS), Великобританія;
  • пан Ейнар Роттінген, голова IGS, Норвегія;
  • пан Гельмут Лоос, голова Німецького товариства Едварда Гріга, Німеччина;
  • пан Хокон Асейн, пан Арнульф Маттес і пан Нйол Спарбо, відомі музиканти, члени IGS, Норвегія.

 

Довідково

 

Всеукраїнське товариство Едварда Гріга (ВТГ), центр якого знаходиться у Житомирі, засноване 4 травня 2016 року на базі Житомирського музичного училища ім. В.С. Косенка та представляє Україну в структурі Міжнародного товариства Гріга на рівні з чотирнадцятьма товариствами з інших країн світу. 

 

У травні 2016 року за ініціативи ВТГ у Житомирі пройшла українська прем’єра опери Е. Гріга «Олаф Трюггвасон» у виконанні симфонічного оркестру (диригент О. Чемерис), хору та солістів (диригент А. Морозюк) Житомирського музичного училища ім. В.С. Косенка, на якій були присутні високоповажні зарубіжні гості із Норвегії, Великобританії, Німеччини та Польщі. До цієї події була приурочена Всеукраїнська наукова конференція «Україна – Норвегія: діалог культур», участь в якій взяли провідні вітчизняні та зарубіжні фахівці-музикознавці. Президент ВТГ – Любов Синяк (викладач ЖМУ ім. В.С. Косенка). 

 

 

Версія для друку