Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Громади Житомирщини стали другим домом для понад 65 тисяч переселенців

11 Травня 2023 • 14:48

Кіл-сть переглядів: 345

За останній рік Житомирська область стала місцем прихистку для більш ніж 65 тисяч переселенців з різних куточків країни, які були змушені залишити свої міста через війну та шукати новий дім. Завдячуючи спільним зусиллям Житомирської ОВА, громад області, благодійників та волонтерів, Житомирщина з перших днів приймала переселенців з Київщини, Харківщини, Донеччини, Херсонщини та інших регіонів.

 

Із загальної кількості переселенців, що проживають в нашій області, перебуває понад 18 тисяч дітей та 399 багатодітних родин. Своєю чергою, на Житомирщині поселено майже 3 тисячі осіб з інвалідністю, частина з яких проживає в соціальних закладах області, зокрема у геріатричних пансіонатах.

 

За підтримки місцевої влади, переселенці зі сходу України отримали підтримку та допомогу в різних аспектах:

 

забезпечення житлових умов;

 

фахова медична допомога;

 

соціальна адаптація;

 

працевлаштування.

 

Варто зазначити, що з квітня цього року до області прибуло шість евакуаційних поїздів, організованих спільно з Міністерством реінтеграції, Житомирською ОВА та АТ «Укрзалізниця». Загалом було прийнято 197 вимушених переселенців з Донеччини, які розміщені у місцях тимчасового перебування Бердичівського, Житомирського та Звягельського районів. Усім евакуйованим особам надано одноразову грошову виплату та комфортні умови для проживання в соціальних гуртожитках.

 

Проте, війна продовжується і жителі східних та південних областей досі змушені шукати притулок у безпечніших місцях України. Водночас Житомирщина завжди тримає відкриті двері для тих, хто прагне знайти прихисток та надію на краще майбутнє.

Версія для друку