Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Головні події 2018 року на Житомирщині

29 Грудня 2018 • 10:16

Кіл-сть переглядів: 410

Традиційно перед початком нового року кожен підводить підсумки року, що минає. Для Житомирської області, як і для всієї країни, 2018-й рік був непростим, проте знаковим, сповненим важливих подій. Про головні досягнення Житомирщини за цей рік – читайте далі.

 

Найсучасніший в Україні заклад вертебрології із Центром реабілітації учасників АТО відкрили на Житомирщині. Це один із наймасштабніших об’єктів області, який реконструювали упродовж року за кошти ДФРР.

 

 

 

Дружина Президента України Марина Порошенко разом із Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубком символічно у День знань взяли участь у відкритті оновленої Житомирської міської гімназії № 3. Гімназію реконструювали за стандартами Нового освітнього простору за кошти ДФРР та у співфінансуванні із міським бюджетом.

 

 

 

 

Жителі Житомирщини переходять на альтернативну енергетику – вже 135 родин області встановили приватні сонячні електростанції. Загальна потужність електростанцій в області – 2641,7 кВт. На Житомирщині у мережу запустили перший кіловат сонячної енергії з промислової електростанції.

 

 

Придбали 20 шкільних автобусів для перевезення до навчальних закладів учнів та вчителів в районах та ОТГ. 20 нових шкільних автобусів (з них 1 шкільний автобус для дітей з особливими освітніми потребами для Романівського району) закуплено на загальну суму 37 267,5 тис. грн, з яких 26 087,25 тис. грн – кошти державного бюджету, а 11 180,25 тис. грн – співфінансування місцевих бюджетів.

 

 

Комплекти обладнання для перших класів, які складаються із принтера, комп’ютера та ламінатора, отримали навчальні заклади Житомирщини. Учні разом із вчителями вже ефективно використовують під час навчання за стандартами Нової української школи.

 

 

 

У 2018 році вже 39 родин Житомирщини отримали погодження на отримання пільгового кредиту за програмою «Власний дім» на придбання або будівництво власного житла. Пільговий кредит можна отримати на будівництво, придбання та реконструкцію житла тим жителям області, які проживають та працюють у сільській місцевості. Як скористатися цією програмою – читайте тут.

 

 

 

У Житомирі провели масштабний  фестиваль сучасної культури  “Жовтень у Жовтні”. Перша леді України разом з Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієм Зубком та Міністром культури Євгеном Нищуком, головою Житомирської ОДА Ігорем Гундичем, головою обласної ради Володимиром Ширмою та міським головою Сергієм Сухомлиним відкрили конференцію «Коли територія набуває ідентичності» в рамках фестивалю.

 

 

 

У 2018 році у Житомирській області ліквідували майже 600 тис. кв. м ямковості та відремонтували 103,3 км доріг місцевого та державного значення.

 

 

У Житомирській області вже створили 25 мультимедійних бібліотек: 10 з яких відкрили минулого року, а 15 smart-бібліотек розпочали свою роботу у цьому навчальному році.

 

 

На Житомирщині вже створили 29 інклюзивно-ресурсних центрів. Перший інклюзивно-ресурсний центр на Житомирщині, який створили у Новогуйвинській гімназії, запрацював для близько 7 тисяч дітей Житомирського району.

 

 

У Бердичеві відкрили сучасний музично-драматичний театр, проте зі збереженою автентичністю, як і 110 років тому. Будівлю реставрували за кошти ДФРР, субвенції, місцевого та обласного бюджетів. Театр розрахований на 420 місць, у тому числі 8 місць для осіб з особливими потребами.

 

 

 

Найсучасніший насіннєвий завод в Україні, один із найпотужніших у Європі повномасштабно розпочав свою роботу на Житомирщині. В області створюються максимально комфортні умови для залучення інвесторів та розвитку регіону.

 

 

 

На Житомирщині 20 полів зі штучним покриттям формують нову спортивну мережу. Про те, де вже молодь грає у футбол на  нових спортивних полях – читайте тут.

 

 

Цьогоріч розпочали реалізовувати масштабний проект – реконструкцію Житомирського обласного онкодиспансеру. Наразі триває перша черга реконструкції, вже замінені вікна, триває термосанація будівлі.

 

 

На Житомирщині активно реалізується ініціатива Президента України Петра Порошенка «Сільська медицина». У дев’яти населених пунктах вже розпочали будівельні роботи, найближчим часом будівельники почнуть працювати над новими амбулаторіями ще у двох селах області.  У Житомирській області за рахунок субвенції з державного запланували будівництво 22 амбулаторій на 1-2 лікаря з житлом.

 

 

 

За ініціативи голови облдержадміністрації Ігоря Гундича цьогоріч вперше відкрилося спортивне відділення у Житомирському обласному ліцеї-інтернаті для обдарованих дітей.

 

 

 

Майже 700 дітей відтепер займатимуться у гуртках у сучасному закладі позашкільної освіти у Коростишеві – одному із проектів ДФРР області, який завершили відновлювати у 2018 році. Тільки після ініційованої Президентом України децентралізації та об’єднання громада стала спроможною реалізовувати потужні проекти на умовах співфінансування.

 

 

 

Жителі Житомирщини стали свідками історичної події – створення автокефальної української православної церкви. Голова ОДА Ігор Гундич впевнений, що створення Автокефальної Помісної Православної Церкви та обрання Митрополита Київського та всієї України Епіфанія є третьою важливою історичною подією для України після Хрещення Русі та проголошення незалежності.

 

 

 

У Житомирі відкрили сучасний інтерактивний простір «Арсенал Ідей», відкритий і доступний для людей з інвалідністю, що поєднує у єдиній програмі мистецтво, науку та інновації. Майданчик для реалізації творчого потенціалу відкритий для всіх бажаючих.  Саме Житомир став четвертим містом в Україні, в якому з’явився сучасний інтерактивний простір для дітей та молоді «Арсенал Ідей».

 

 

 

Нові сучасні відділення гемодіалізу відкрили цього року у Житомирі та Овручі.

 

 

У Житомирі відкрили нове пологове відділення з окремими пологовими залами. Для впровадження сучасних технологій, підвищення комфорту та рівня медичних послуг у відділенні відремонтували 7 пологових залів, операційну, створили пологовий зал для проведення передчасних пологів.  Крім того, встановлено обладнання, яке дозволяє відслідковувати стан плоду, розвиток пологової діяльності у жінок відразу у 6 пологових залах.

 

 

 

Тепер на Житомирщині працює інсультний центр, обладнаний за світовими стандартами інсультології неврологічне відділення з блоком інтенсивної терапії. Завдяки такому відділенню лікарі зможуть рятувати в сотні життів, попереджувати інвалідизацію тисячам жителям області щороку та зменшити смертність від інсультів на 15%.

 

 

 

На Житомирщині розпочав свою роботу перший в Україні Дім ветерана.  Саме тут 21 грудня відбулася перша установча нарада Ради ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів.  Участь у відкритті засідання взяли Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

 

 

 

Президент України Петро Порошенко 21 грудня передав військовим Житомирщини  сучасне озброєння та військову техніку у с. Озерне.

 

 

 

А ось так Житомирщина почала готуватися до новорічно-різдвяних свят. Фоторепортаж з новорічними ялинками у всіх районах області.

 

 

 

 

У новому 2019 році на Житомирщину чекають нові якісні зміни. Кожен район області вже надає свої пропозиції до Перспективного плану розвитку Житомирської області.

 

 

 

 

Версія для друку