Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Освіта, медицина, ремонт доріг, освітлення вулиць – у Житомирському районі визначають пріоритетні напрямки роботи

27 Грудня 2018 • 14:15

Кіл-сть переглядів: 296

У Житомирському районі визначаються з пріоритетними напрямками роботи на найближчі 3 роки, серед яких розвиток освіти, медицини, ремонт доріг, влаштування освітлення тощо.

 

Про результати та перспективи говорили сьогодні, 27 грудня, під час засідання Ради регіонального розвитку району під керівництвом голови РДА Сергія Микитюка.

 

За дорученням голови облдержадміністрації Ігоря Гундича такі засідання проводять у кожному районі Житомирщини, де підбивають підсумки децентралізації за три роки та напрацьовують пріоритетні напрямки розвитку на 2019-2021 роки.

 

«Завдяки реформі децентралізації, яку ініціював Президент України Петро Порошенко, зараз набагато більше коштів надходить на місцевий рівень. Громади мають фінансовий ресурс і можуть самостійно вирішувати, куди спрямувати кошти, які проекти є пріоритетними для їх розвитку. ОТГ показують дійсно гарні результати реформи», – зазначив Сергій Микитюк.

 

За його словами, за останні 3 роки вдалося спрямувати на ремонт доріг 107 млн грн, відкрити 11 дитячих садочків, 13,5 млн грн залучити на освітлення вулиць, 14 млн грн спрямувати на ремонти та медичне обладнання для центральної районної лікарні.

 

Про позитивний досвід самоврядування в умовах децентралізації та плани подальшого розвитку розповіли голова Станишівської сільської ради ОТГ Юрій Матвійчук та голова Глибочицької сільської ради ОТГ Сергій Сокальський.

 

Серед пріоритетних проектів, які планують реалізовувати у районі у 2019-2021 роках:

  • будівництво 6 нових амбулаторій;
  • термосанація центральної районної лікарні
  • закупівля комп’ютерного томографа;
  • облаштування нового освітнього простору у школах, медіатек та сучасних кабінетів природничо-математичного циклу;
  • термосанація 6 шкіл;
  • завершення будівництва школи у Кодні;
  • будівництво 8 спортивних майданчиків;
  • будівництво та реконструкція 6 дитячих садочків;
  • ремонти доріг;
  • влаштування вуличного освітлення тощо.

Ключові напрямки стратегічного розвитку району остаточно будуть сформульовані після того, як керівники громад на місцях, провівши консультативну роботу з населенням, нададуть свої пропозиції.

 

Нагадаємо, Ради регіонального розвитку вже провели у Черняхівському, Хорошівському, Чуднівському, Любарському, Попільнянському, Малинському, Коростишівському, Брусилівському, Радомишльському, Коростенському, Овруцькому, Народицькому, Новоград-Волинському, Бердичівському районах. До кінця року у всіх районах відбудуться засідання.

 

1

 

1

 

2

 

5

 

3

 

4

Версія для друку