Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Петро Порошенко перший Президент, який почав змінювати систему місцевого самоврядування, – голова Новоборівської ОТГ

10 Грудня 2018 • 13:14

Кіл-сть переглядів: 252

Саме після того, коли українці обрали Президентом Петра Порошенка, активно розпочався процес децентралізації – повноваження та фінансові ресурси передали на місця.

 

Про це сказав голова Новоборівської ОТГ Григорій Рудюк під час засідання Ради регіонального розвитку Житомирщини.

 

«Ні в кого вже немає сумнівів, що реформа децентралізації стала однією з найбільш успішніших реформ, що проводяться в Україні. Починаючи з проголошення незалежності в країні, велася розмова про необхідність змінити радянську систему місцевого самоврядування, передачі повноважень і фінансових ресурсів територіальним громадам для вирішення нагальних проблем місцевого розвитку. І тільки після того, як Президентом України обрали Петра Порошенка, ці зміни розпочалися – він здійснив реальні кроки для запровадження реформи децентралізації», – сказав Григорій Рудюк.

 

Завдяки реформі децентралізації бюджет громади зріс майже у 14 разів за 4 роки.

 

«Я назву сухі цифри, але вони дуже показові і дадуть загальну характеристику росту фінансового ресурсу та можливостей нашої громади. У 2015 році бюджет громади склав 3,9 млн грн, у 2016 – 34 млн 372,6 тис. грн, у 2017 – 46 млн 328,6 тис грн, а у 2018 – 54 млн 391,8 тис. грн», – додав Григорій Рудюк.

 

За словами голови ОТГ, процес децентралізації “розбудив” людей. «Вони активізувалися настільки, що дбають і про те, які об’єкти розбудовувати, і як використовувати кошти, а також мають бажання навчатися та активно переймають досвід в Україні та закордоном» – наголосив Григорій Рудюк.

Версія для друку