Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Третя хвиля подання заяв до НСЗУ завершується 20 грудня 2018 року

06 Грудня 2018 • 08:06

Кіл-сть переглядів: 294

Триває третя хвиля укладення договорів між медичними закладами та Національною службою здоров’я України, яка стартувала 26 листопада 2018 року. Тим закладам первинної ланки, котрі ще не мають контрактів з НСЗУ потрібно подати заявки до 20 грудня цього року. Крім того, переукласти договори мають і вже діючі партнери Нацслужби.

 

Особливість цієї хвилі: вперше всі договори укладатимуться через електронні медично-інформаційні системи. І ця хвиля триватиме понад 3 тижні – щоб заклади встигли подати нам всі документи та виправити помилки та неточності, якщо такі будуть.

 

Ще одна відмінність: якщо у попередні дві хвилі договори укладали за умови, якщо в реформу заходять всі заклади одного регіону одночасно, то тепер – кожен окремий заклад може подати заяву і розраховувати на укладення договору з НСЗУ.

 

Національна служба здоров’я України наголошує, що  медзаклади-партнери НСЗУ, які уклали договір у першу і другу хвилю, повинні переукласти договір до 20 грудня. Адже термін дії попереднього договору закінчується 31.12.2018. У Нацслужбі рекомендують подати заяву не пізніше 17 грудня, аби встигнути внести корективи, у разі необхідності. Третя хвиля подання заяв завершується 20 грудня 2018 року.

 

Ті медичні заклади, котрі ще не стали партнерами НСЗУ повинні укласти договори, і вже з січня 2019 року розпочати успішно працювати за новими правилами фінансування і відчути всі переваги співпраці з НСЗУ.

 

Голова Національної служби здоров`я Олег Петренко наголошує: «У бюджеті на наступний рік медична субвенція для первинної медичної допомоги не передбачена. Отже, єдиним варіантом отримання державних коштів у 2019 році буде договір з НСЗУ. Більше того, медичні заклади, які не матимуть договору з Національною службою здоров`я, не зможуть укладати декларації з пацієнтами. Отже, всі медичні заклади первинної допомоги повинні укласти договір з НСЗУ та перейти на нову модель фінансування. А досвід тих закладів, які уже є партнерами НСЗУ, свідчить, що нова система несе великі переваги і лікарям, і пацієнтам».

 

Нагадаємо, що під час першої та другої хвилі укладення договорів з НСЗУ в Житомирській області розпочали партнерство з Нацслужбою 68 медичних закладів. За інформацією Національної електронної системи здоров’я, на Житомирщині свого лікаря для себе вже обрали 794 тисячі 719 жителів області.

 

 

 

Версія для друку