Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Хорошеві підбили підсумки децентралізації у районі та обговорили перспективи на 2019/2021 роки

18 Грудня 2018 • 11:19

Кіл-сть переглядів: 269

У Хорошеві відбулося засідання Ради регіонального розвитку, де підбили підсумки реалізації реформи децентралізації у районі – 84% території охоплено об’єднаними територіальними громадами. Також під час засідання Ради обговорили перспективи на 2019-2021 роки.

Про це розповіла голова районної державної адміністрації Галина Ширченко.

«84% території нашого району охоплені громадами, лише 2 сільські ради не приєднані ні до кого. Сподіваємося, що незабаром 100% території району буде ОТГ», – сказала Галина Ширченко.

Також вона додала, що Президент України Петро Порошенко ініціював реформу децентралізації і наразі 52% бюджету України – це бюджети громад. Завдяки реформі децентралізації та коштам на місцях у районі ремонтують дороги, утеплюють школи, садочки, відновлюють соціальні об’єкти тощо.

 

Крім цього, під час засідання Ради обговорили перспективи на 2019-2021 роки.

«На засідання нашої Ради прийшло багато людей, які все уважно слухали. Перспективи розвитку нашого району ми обов’язково будемо обговорювати із громадськістю. Ми сформуємо перелік проектів, які можуть бути реалізовані, а вже громадськість буде дивитися і вирішувати, які потрібно першочергово реалізувати у 2019 році – ремонт дороги, або реконструкція якогось закладу, а які можна реалізувати у 2020 та 2021 роках», – сказала Галина Ширченко.

 

Участь у засідання також взяв участь заступник голови ОДА Роман Щебетов.

 

Нагадаємо, що Рада регіонального розвитку вже пройшла у Черняхівському районі.

 

 

 

 

 

Версія для друку