Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області інформує: карантинні обмеження жовтого рівня епіднебезпеки

22 Вересня 2021 • 15:55

Кіл-сть переглядів: 178

Відповідно до рішення прийнятого від 20.09.2021 року на засіданні Кабінету Міністрів України адаптивний карантин та режим надзвичайної ситуації на території країни продовжено до 31 грудня 2021 року.

 

Від 22.09.2021р. за результатами засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій по всій території країни з 00 год.00 хв. 23 вересня буде встановлено “жовтий” рівень епіднебезпеки поширення COVID-19

 

“Жовтий” рівень епіднебезпеки передбачає наступні карантинні обмеження

 

заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв. метри площі території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі;

 

не більше 4 осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 метри; 

 

кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у кожному окремому залі; 

 

школи, дитсадки та ВНЗ працюватимуть за умови 80% вакцинованого персоналу принаймні однією дозою; 

 

спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів площі тощо.

 

Водночас обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год) результат ПЛР- чи експрес-тестування.  

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області вкотре наголошує на необхідності дотримання базових протиепідемічних заходів (дотримання маскового режиму, соціальної дистанції та використання антисептиків) задля мінімізації ризиків інфікування та збереження контрольованої епідемічної ситуації у регіоні. Крім того, варто зазначити, що на сьогодні вакцинація – це найефективніший спосіб протидії COVID-19! 

 

Нагадаємо, що 22 вересня перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко провела брифінг щодо вакцинації працівників закладів освіти та встановлення з 23 вересня «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

 

Версія для друку