Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

«Гвардія наступу» — дозволить остаточно вигнати окупантів з української землі, — Віталій Бунечко під час брифінгу. ВІДЕО

03 Лютого 2023 • 15:41

Кіл-сть переглядів: 846

Сьогодні, 03 лютого, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко спільно з керівництвом підрозділів Національної поліції, Національної гвардії та Державної прикордонної служби на Житомирщині оголосили про початок набору до нових військових бригад – Гвардії наступу.

 

“Саме вони стануть однією з надзвичайно важливих складових вирішального для нашої Держави контрнаступу, що дозволить остаточно вигнати окупантів з української землі”, — зазначив Віталій Бунечко.

 

Кожна бригада матиме власну назву та покликання, серед яких: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій» та «Азов».

 

Нові бригади формуються на базі підрозділів Міністерства внутрішніх справ України – Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. Кожен доброволець може з самого початку служби знайти собі близьких за духом побратимів і разом з ними торувати шлях до нашої Перемоги. Кожен, кого відберуть до нових підрозділів, потрапить в коло однодумців.

 

«Це абсолютно новий підхід, де важливим центром є саме людина, що відповідає українським та європейським цінностям», — додав Віталій Бунечко.

 

Увійти до цих бригад зможуть лише вмотивовані добровольці, які будуть навчатися новітнім методам бою в еліти українського війська – героїв битв під Бахмутом та Гостомелем, оборони Азовсталі, тих, хто відстояв та звільнив Київщину, Харківщину, Херсонщину.

 

Начальник Житомирської ОВА також наголосив, що добровольці потраплять у якісно нові, добре оснащені та підготовлені бойові формування, які будуть посилювати наші сили оборони при виконанні завдань із деокупації усіх українських територій та своїми подвигами впишуть переможну сторінку в історію України та світу.

 

Усі, хто вступає на службу у ці новостворені бригади, матимуть такі самі пільги і гарантії, як і у ЗСУ. Адже усі силові й правоохоронні відомства зараз – це Сили оборони держави, які вже дев’ятий рік плечем до плеча відстоюють суверенітет і відновлюють цілісність нашої держави.

 

Наразі разом із правоохоронцями проводяться усі необхідні заходи, щоб кожен доброволець мав можливість отримати усю необхідну інформацію, зробити вибір та стати до лав своєї славетної у майбутньому бригади. Для цього в ЦНАПах Житомира, Бердичева, Коростеня та Звягеля вже відкриті рекрутингові пункти, де кожен охочий може отримати консультацію щодо особливостей кожної з бригад від представників Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби.

 

«Українські добровольці знову і знову підійматимуть наші прапори над українськими містами, Донецьком, Луганськом, Сімферополем, Севастополем – поки не звільнять святу українську землю від російської навали!», — завершив Віталій Бунечко.

 

Щоб потрапити до лав нових бригад, можна зателефонувати за номером 080 010 00 20, або заповнити анкету на сайті storm.mvs.gov.ua. Також підписуйтесь на офіційний Телеграм-канал https://t.me/gvardiyanastup, щоб дізнатися першим про набір до бригад.

 

Подати заявку можна на сайті (https://bit.ly/3wTvyxj) або в одному з чотирьох ЦНАПів Житомирської області:

 

м. Житомир, площа Польова, 8;

 

м. Бердичів, вул. Центральна, 1;

 

м. Коростень,  вул. Шевченка, 5;

 

м. Звягель, вул. Шевченка,20;

 

#ГвардіяНаступу. МВС розпочало формування штурмових бригад

Версія для друку