Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#ГвардіяНаступу: Хочу, щоб діти жили у вільній Україні, – доброволець бригади “Лють” із Житомирщини

27 Лютого 2023 • 10:36

Кіл-сть переглядів: 452

У Житомирській області триває набір добровольців до штурмових бригад “Гвардії наступу”, зокрема до підрозділу Нацполіції “Лють”.

.

Серед тих, хто прийшов на співбесіду з членами поліцейської комісії у Головному управлінні Нацполіції Житомирщини, 47-річний Микола В’ячеславович – медик за першою освітою та інженер-механік – за другою.

.

З паном Миколою поспілкувалися працівники відділу комунікації поліції Житомирської області.

.

Чоловік разом із дружиною Наталією виховують четверо дітей: найстаршому Іллі – 17 років, Миколі – 15, донькам Лізі та Марії – 12 та 8. До багатодітного батька поставилися з повагою, допоки до військкомату не запрошували.

.

Однак сидіти вдома у ті буремні дні Микола В’ячеславович все одно не став, за кілька днів розпочав разом із поліцейськими чергувати на блокпостах.

.

Потім долучився до громадської організації «Військові капелани» і разом із ними їздив на Запоріжжя, Харківщину та Донеччину з волонтерською допомогою.

“Найскладніше у цих поїздках був момент прощання з бійцями, коли усвідомлюєш, що ти повертаєшся у мирне і відносно безпечне життя, а вони залишаються там… під обстрілами… Я кілька днів потому щоразу ходив сам не свій“, – згадує пан Микола.

Він розповів, що завжди учив дітей бути чесними та уміти за себе постояти, обидва сина займаються вільною боротьбою і вже мають певні досягнення. Цим же спортом колись захоплювався і сам чоловік.

Хочу, щоб діти жили у вільній, соборній, красивій Україні. Звісно, що є страх, але його треба перебороти. Не можна, щоб усі злякалися та чекали, допоки ця орда дійде до їх домівок”, – зауважив Микола В’ячеславович.

Він додав, що хотів би, аби діти не знали цих жахіть війни, але вона уже зовсім поряд, тому треба захищати країну.

“А штурмова бригада якраз і дає мені таку можливість – стати захисником. Обрав поліцейську «Лють» свідомо, оскільки маю знайомих і досвід теж”, – наголосив пан Микола.

Микола В’ячеславович сподівається, що його знання і навички знадобляться для захисту України. Чоловік переконаний, що його вибір правильний. І одним з аргументів називає пам’ять про побратимів.

Смерті побратимів мають бути недаремні і за них буде помста”, – сказав він.

Тож невдовзі чоловік разом з іншими добровольцями розпочнуть практичну підготовку на полігонах.

.

Як повідомлялося раніше, охочі потрапити до лав «Гвардії наступу» повинні заповнити анкету на сайті або зателефонувати за номером 080 010 00 20.

.

Жителі Житомирщини також можуть подати заявку в ЦНАПах області:

.

м. Житомир, площа Польова, 8;

м. Бердичів, вул. Центральна, 1;

м. Коростень,  вул. Шевченка, 5;

м. Звягель, вул. Шевченка, 20.

.

Нагадаємо, що Держприкордонслужба запрошує до свого підрозділу «Сталевий кордон».

.

Версія для друку