Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Хто кращий журналіст?

07 Травня 2015 • 15:44

Кіл-сть переглядів: 1 014

7 травня члени організаційного комітету та журі щорічного обласного творчого конкурсу до Дня журналіста розпочали роботу над визначенням кращих журналістів, кращого засобу масової інформації, кращого інформаційного продукту області.

 

Ольга Григор’єва, директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, наголосила на тому, що кількість поданих заявок значно більша, ніж у минулому році. Тому на членів журі чекає сумлінна та клопітка праця. Цього року на конкурс подано 82 роботи від 45 учасників. Свої матеріали надали 35 журналістів та 8 засобів масової інформації.

 

Також вона зазначила, що найбільш активно журналістські роботи подавались до таких номінацій:

 

– «Кращий журналістський матеріал», підномінація – висвітлення актуальних для суспільства тем журналістами друкованих ЗМІ – 16 матеріалів;

 

– «Кращий журналістський матеріал», підномінація – висвітлення актуальних для суспільства тем журналістами електронних ЗМІ – 16 матеріалів;

 

– «Кращий молодий журналіст» – серед журналістів друкованих ЗМІ до 30 років – 9 матеріалів.

 

В номінаціях «Кращий засіб масової інформації» (серед районних та міськрайонних газет) та «Краща телепередача» редакціями газет та журналістами представлено по 8 конкурсних робіт.

 

Номінації «Кращий молодий журналіст» (серед журналістів електронних ЗМІ до 30 років), «Кращий журналістський матеріал», підномінація – висвітлення діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, «Краща радіопередача» мають менше учасників, аніж попередні, проте вимагають не меншої об’єктивності та уважності при їх оцінюванні. І лише в номінації «Кращий журналістський матеріал»,підномінації – краща фотопублікація – презентовано 1 роботу.

 

Головними номінаціями конкурсу є «Журналіст року – лауреат премії імені Василя Земляка» та«Журналіст року – лауреат премії імені Василя Остапчука» – серед журналістів області. 7 журналістів друкованих ЗМІ та 5 журналістів радіомовлення та телебачення області цьогоріч зможуть продемонструвати найвищий рівень професійності та майстерності.

 

Ознайомившись з переліком творчих робіт, учасники засідання обрали голову журі конкурсу – Андрія Близнюка, доцента, кандидата філологічних наук Житомирського державного університету ім. І.Франка. Він розподілив матеріали між членами журі й акцентував на тому, що у них є майже місяць, щоб їх проаналізувати. Адже оголошення результатів щорічного обласного творчого конкурсу відбудеться 5 червня, напередодні Дня журналіста.

 

 

 

 

Версія для друку