Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ігор Гундич на нараді із правоохоронними органами: Незаконного видобутку бурштину на Житомирщині не повинно бути

31 Жовтня 2017 • 16:10

Кіл-сть переглядів: 493

Голова ОДА Ігор Гундич провів сьогодні, 31 жовтня, термінову нараду із керівниками обласних управлінь поліції, прокуратури, СБУ, лісового та мисливського господарства щодо проведення заходів з припинення масового незаконного видобутку бурштину.

 

«Ні масового, ні тим більше промислового видобутку бурштину на Житомирщині не повинно бути. Ми маємо сконцентрувати наші зусилля і припинити незаконні спроби варварського добування каменю», – підкреслив Ігор Гундич.

 

За результатами наради керівник області дав доручення начальнику управління лісового та мисливського господарства Андрію Курінському обрахувати збитки, завдані внаслідок роботи копачів на території Тепеницького лісництва.

 

З відповідними актами управління лісового та мисливського господарства звернеться до правоохоронних органів області  для відкриття справи.

 

Натомість ГУ Нацполіції вже посилило роботу в Олевському районі – 30 жовтня 2017 року правоохоронні органи вилучили мотопомпи, які встановлювали невідомі для видобутку бурштину.

 

Нагадаємо, нещодавно Лісова охорона державного підприємства «Білокоровицьке лісове господарство» зафіксувала факти незаконного добування бурштину в Тепеницькому лісництві.

 

Близько 250 осіб, переважно мешканці навколишніх сіл Олевського району Юрове, Сущани, Обище, Артинськ та м.Олевськ, з дня в день  проводять незаконне видобування бурштину, пошкоджуючи поверхневий шар ґрунту, заподіюючи шкоду лісовому господарству.

 

 

Версія для друку