Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ігор Гундич обговорив із Вахтангом Кіпіані проект видавництва книги про афганців

23 Січня 2017 • 11:38

Кіл-сть переглядів: 561

Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич зустрівся сьогодні, 23 січня, із журналістом, головним редактором інтернет-видання «Історична правда» Вахтангом Кіпіані та депутатом обласної ради Оленою Галагузою.

Розмова стосувалася видання в області книги пам’яті про військових, які воювали в Афганістані.

Голова ОДА Ігор Гундич наголосив, що після ліквідації обласного відділення «Книга пам’яті України» друк таких видань не припиниться, навпаки – буде змінено формат на більш соціальний і орієнтований на читача.

«Ми хочемо, щоб це був не просто поіменний список, а журналістський варіант, який було б цікаво читати. На війні в Афганістані загинуло багато українців. Було б корисно дізнатися про їх життя, як туди потрапили, життєві історії героїчних постатей», – сказав Ігор Гундич.

Вахтанг Кіпіані має бачення реалізації просвітницького проекту, зокрема, залучення професійних журналістів для написання цікавих матеріалів, використання фотопідбірок: «Матеріал книги не повинен бути «мертвим», який надрукували і забули. Книгу потрібно не просто надрукувати, а й викласти для широкого доступу в інтернет. Окремі історії з цієї книги можна буде розмістити на «Історичній правді», де десятки тисяч людей зможуть їх прочитати».

Проект із видання книги про героїв-афганців заплановано реалізувати вже у 2017 році, тоді як редакція відділення книги пам’яті планувала за цей час лише збирати та узагальнювати матеріали.

Нагадаємо, сьогодні під час поїздки до Житомирщини Вахтанг Кіпіані також презентував карту «Топонімія Криму», екземпляри якої будуть невдовзі у школах м. Житомира.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Версія для друку