Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ігор Гундич про насіннєвий завод «Монсанто» – це реальний приклад інвестицій. ФОТО

28 Лютого 2018 • 09:34

Кіл-сть переглядів: 507

1У селі Почуйки Попільнянського району реалізується один з найбільших інвестиційних проектів на Житомирщині – будується насіннєвий завод «Монсанто».

 

Оглянув підприємство голова ОДА Ігор Гундич 26 лютого після звітної прес-конференції, яка відбувалася на базі заводу «Монсанто».

 

«Не на словах маємо показувати інвестиції, а реальними об’єктами. Насіннєвий завод стане одним із найсучасніших та найпотужніших у Європі. Як влада, ми максимально підтримуємо інвесторів. Те, що цей масштабний об’єкт будують саме в Житомирській області – тому підтвердження .У такі непрості часи інвестор вірить в нас, вірить в Україну і йде до нас працювати із нами. Це говорить про те, що сьогодні і в Україні, і в області відбуваються позитивні зміни, які важко не побачити. За рік інвестиції в область зросли на 2 млн доларів США», – наголосив Ігор Гундич.

 

Серед наймасштабніших інвестиційних проектів, які реалізуються на Житомирщині, – будівництво одного з найбільших насіннєвих заводів не лише в Україні, але і у світі – «Монсанто» у Попільнянському районі. Підприємство займатиметься насінням кукурудзи та засобами захисту рослин і запрацює у тестовому режимі у серпні 2018 року, а його відкриття планують на вересень цього року.

 

«Масштаби відчути із кабінету голови облдержадміністрації дуже складно. Коли виїжджаєш на територію, розумієш, що 35 гектарів території забудовано, на якій вже в вересні почнеться виробничий процес, це приємно. Це реальний приклад інвестицій», – розповів керівник області.

 

За словами директора з корпоративних питань Віталія Федчука, на підприємстві буде 40 постійних та 200 сезонних робочих місць. Виробництво буде складати 375 тисяч мішків кукурудзи за сезон.

 

«Очікуємо, що з часом будемо постачати продукцію не лише українським аграріям, але і у країни західної Європи. Нам є куди рости і збільшувати виробництво», – зазначив Віталій Федчук.

 

Нагадаємо, у 2017 році інвестиції в область зросли на 2 млн дол. США.

 

4

 

2

 

6

 

7

 

5

 

8

 

9

 

10

Версія для друку