Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ігор Гундич провів у цьому році перше засідання комісії з надання пільгових кредитів за програмою «Власний дім»

27 Лютого 2018 • 09:40

Кіл-сть переглядів: 361

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, як і анонсував вчора на звітній прес-конференції, провів у цьому році перше засідання комісії з надання пільгових кредитів за програмою «Власний дім». Цьогоріч програма стартувала дуже активно – вже 9 сімей будуть з житлом.

 

Таке рішення прийняла комісія сьогодні, 27 лютого.

 

«Ми бачимо, що програма користується попитом. Це добра справа – давати людям можливість придбати або побудувати власне житло. Завдяки цьому люди залишаються жити та працювати у сільській місцевості, а не їдуть шукати долі у інших місцях. Будемо думати над тим, аби ще збільшити фінансування програми», – сказав Ігор Гундич.

 

Зокрема, на комісії погодили надання пільгового кредиту сім’ям із Бердичівського, Брусилівського, Житомирського, Ємільчинського та Романівського районів на загальну суму 1 млн 850 тис. грн. З них 6 сімей подали документи на придбання будинку, 2 сім’ї на придбання квартири та 1 сім’я на будівництво.

 

Для прикладу, Людмила Мельник, коли дізналася про обласну програму та пільговий кредит під 3% вирішила спробувати і подала документи на придбання будинку у Брусилові. Наразі жінка живе у селі Дивлин, а працює у  Брусилові, тому й житло хоче придбати тут, так як до села погане транспортне сполучення і жінка щодня пішки долає велику відстань.

 

«Працювати потрібно. Роботи у нас у селі немає. До села погане транспортне сполучення і я щодня хожу по 6,5 км пішки. А це вирішила придбати у Брусилові будинок, тим паче, що надають пільговий кредит», – каже жінка.

 

Нагадаємо, що Ігор Гундич ініціював розширення фінансових можливостей за програмою «Власний дім».

 

За програмою кредит можна взяти для будівництва, придбання чи реконструкції житла на пільгових умовах – під 3% річних терміном від 20 до 30 років. Для цього потрібно проживати і працювати у сільській місцевості.

 

Розмір кредиту:

• до 300 тисяч гривень – для спорудження нового житлового будинку,

• до 200 тисяч гривень –  для придбання житла,

• до 150 тисяч гривень – для реконструкції (ремонту) житлового будинку або добудови житлового об’єкта незавершеного будівництва,

• до 50 тисяч гривень – для спорудження інженерних мереж і підключення їх до існуючих комунікацій.

 

Щоб отримати кредит, потрібно подати заявку та необхідні документи до «Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» за адресою: майдан Корольова, 12, каб. 510, 512. Довідкова інформація за телефоном: (0412) 42-16-06.

Версія для друку