Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Інклюзивна освіта на Житомирщині на гарному рівні, – Марина Порошенко

07 Квітня 2017 • 15:07

Кіл-сть переглядів: 611

1Інклюзивна освіта на Житомирщині на гарному рівні. Про це зазначила дружина Президента Марина Порошенко вчора, 7 квітня, під час спілкування з журналістами.

 

«Інклюзивне освітнє середовище на Житомирщині на гарному рівні, порівнюючи з іншими регіонами України. До інклюзивної освіти залучено 158 шкіл, у яких навчається майже 290 учнів. Проте це лише 39% від загальної кількості від дітей з особливими освітніми потребами. Тому нам є з чим працювати і куди рухатися», – зазначила Марина Порошенко.

 

За її словами, для підготовки необхідних спеціалістів у Житомирській області розпочато проект з впровадження інклюзивної освіти.

 

«Ми будемо проводити тренінги з підготовки фахівців, керівників відділів освіти, директорів шкіл, вчителів, які безпосередньо навчають дітей. Сподіваюся, що після цього ми відчуємо якісні зміни в роботі освітян. Ми постійно тримаємо зв’язок з вчителями, знаємо усі проблемні питання і рухаємося вперед однією командою, щоб якомога швидше і якісніше запровадити інклюзивну освіту в Україні», – розповіла дружина Президента.

 

Нагадаємо, Ігор Гундич підписав меморандум з Мариною Порошенко про співпрацю у сфері інклюзивної освіти. У рамках візиту дружина Президента створила з дітьми учасників АТО розділ у «Книзі Миру» та вручила сертифікати учасникам тренінгу з інклюзивної освіти.

Версія для друку