Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Інвестуйте в житло безпечно. Перевіряйте дані про обʼєкт нерухомості на порталі ЄДЕССБ

07 Червня 2024 • 09:35

Кіл-сть переглядів: 171

Плануєте купити нерухомість, але не знаєте, як убезпечити себе від ненадійних забудовників та шахрайських схем? Перевірте спеціальні майнові права на майбутню нерухомість за кілька кліків на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. Там ви зможете отримати детальну інформацію про об’єкт нерухомості та перевірити його статус.

 

 

Спеціальне майнове право — це право власності на майбутні об’єкти нерухомості або об’єкти, які перебувають на етапі будівництва. Реєстрація таких прав обов’язкова для всіх забудовників, які планують продавати квартири, паркомісця чи інші приміщення. Це убезпечує від ситуацій, коли одну й ту ж квартиру могли «продавати» кілька разів різним людям.

 

 

Сьогодні на порталі ЄДЕССБ доступно 118 зареєстрованих заяв від замовників будівництва. За останній місяць автоматично зареєстрували 66 готових обʼєктів і 11 378 тисяч майбутніх об’єктів нерухомості.

 

 

Як захистити свій вклад у нове житло та перевірити майно на порталі ЄДЕССБ, дивіться в каруселі

 

 

Цифровізуємо

 

 

Цифровізація будівельних послуг реалізується у співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Міністерства цифрової трансформації завдяки проєкту «Підтримка цифрової трансформації» за підтримки USAID та UK Dev. Партнер проєкту — Фонд Східна Європа.

Версія для друку