Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ірина Костюшко: запрошуємо на Всеукраїнський фестиваль льону

25 Серпня 2016 • 10:08

Кіл-сть переглядів: 1 122

У суботу, 27 серпня, у селі Стремигород Коростенського району за підтримки Житомирської облдержадміністрації пройде Всеукраїнський фестиваль льону.

 

Аби донести до громадськості інформацію про фестиваль, про його особливості та масштаби, сьогодні, 25 серпня, відбулася прес-конференція за участю організаторів: ідеолога проекту, засновниці заходу, депутата Житомирської обласної ради Ірини Костюшко, режисера фестивалю Петра Авраменка та представника компанії «DIALOG» Ірини Скоростецької.

 

 «Мета фестивалю – підтримка та розвиток вирощування культури льону, а в подальшому і виробництва товарів з нього в Україні. Всі ми пам’ятаємо, як наші бабусі-прабабусі відносилися до льону, це була одна з найбільш цінних рослин на Житомирщині. Повернувши льон, ми зможемо відродити села, створити нові робочі місця. Для цього ми маємо об’єднати владу, громадськість та аграріїв», – розповідає Ірина Костюшко.

 

У заході всеукраїнського рівня братимуть участь Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко та Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, представники місцевих органів влади, делегації з інших країн та областей, аграрії, зацікавлена громадськість.

 

Для того, аби популяризувати льонарство в Україні, у рамках фестивалю пройде наукова конференція, на якій обговорюватимуть перспективи цієї галузі. На цей захід запрошено близько 3 тисяч аграріїв з усієї держави.

 

За словами Ірини Костюшко, фестиваль набирає обертів та має можливість надалі стати міжнародним, адже навіть цього року завітають представники з інших країн: Аргентини, Польщі, Білорусі та ін.

 

Крім того, режисер Петро Авраменко розповів, що на гостей фестивалю льону чекає спеціальне театралізоване дійство від Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги, виступи кінно-трюкового театру, а також музичних гуртів Los Colorados і «ТаРута».

 

Також у рамках фестивалю – традиційні страви з льону, показ колекції дизайнерського одягу з льону від Оксани Полонець, майданчик для дітей, виставки, ярмарки, майстер-класи. Усі бажаючі зможуть отримати у подарунок свій власний портрет від професійного художника.

 

Організатори наголошують: фестиваль льону необхідний Житомирщині не лише для розширення напрямків економічної діяльності, а й з мистецької точки зору. Адже планують його перетворити в один із кращих щорічних фестивалів, який асоціюватимуть із Житомирщиною. 

 

1

Версія для друку