Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Керівник області про впровадження інклюзії на Житомирщині

02 Червня 2016 • 14:34

Кіл-сть переглядів: 861

1Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський взяв участь у спеціалізованому тренінгу «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати», що проходив за підтримки Дружини Президента України Марини Порошенко та Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич.

 

Керівник області подякував Марині Анатоліївні, Лілії Михайлівні, Фонду Порошенко, тренерам-експертам цього проекту: «Разом ми робили гарну і надзвичайно важливу справу. Інклюзивна освіта сьогодні – це нова перспектива і дійсно, як вами зазначено, є показником рівня свідомості нації».

 

Сергій Машковський зазначив, що в нашій області зараз навчається 653 учні, що потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку, 206 із них навчається в 115 закладах, де організовано інклюзивне навчання, 356 дітей – на індивідуальному навчанні.

 

«Визнання прав “особливих” дітей, їх інтересів, потреб, надання допомоги у процесі соціалізації є дуже важливим на сучасному етапі розвитку освіти. Ми, як влада, будемо посилено працювати у цьому напрямку і надалі збільшувати кількість інклюзивних навчальних закладів і залучати якомога більше фахівців», – підкреслив голова ОДА.

 

Сергій Машковський наголосив, що охоплення інклюзивним навчанням всіх дітей дасть змогу ліквідувати всі ментальні, інституційні, фізичні, інформаційні та економічні бар’єри, що заважають повній та ефективній участі дітей з особливими потребами в житті суспільства нарівні з іншими.

 

Нагадуємо, що освітяни Житомирщини отримали сертифікати від Марини Порошенко.

 

1

 

2

 

4

Версія для друку