Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Керівник області та директор Укроборонпрому підписали меморандум

27 Листопада 2015 • 13:36

Кіл-сть переглядів: 709

Сьогодні, 27 листопада, голова Житомирської обласної державної адміністрації  Сергій Машковський та генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов підписали меморандум про розширення співробітництва між Укроборонпромом  з підприємствами Житомирської області. 

 

«Нові виклики в національній безпеці та стабільному економічному і соціальному розвитку держави стоять, як перед  роботодавцями, так  і органами державної влади. Наше  завдання – посилити координацію спільних дій. Саме цьому сприятиме підписання меморандуму», – зазначив Сергій Машковський.

 

«Сьогодні ми всі об’єднуємо зусилля заради посилення обороноздатності держави та оснащення наших вояків усім необхідним. Ми можемо виготовляти необхідні комплектуючі до військової техніки тут, на Житомирщині. Таким чином підприємства регіону запрацюють з новою силою та зможуть допомогти відродити обороноздатність країни», – підкреслив Роман Романов.

 

Предметом цього Меморандуму є забезпечення максимально ефективної кооперації науково-технічного та виробничого потенціалу підприємств-учасників Концерну та підприємств нашої області задля виконання державного оборонного замовлення. А це не лише підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції, а й вирішення ряду соціально-економічних проблем: збереження трудового потенціалу області, створення нових робочих місць, підвищення рівня заробітної плати.

 

ДОВІДКОВО:

«Укроборонпром» – це більше 100 підприємств оборонно-промислової галузі, на яких працює понад 80 тис. людей. Концерн вже самостійно виробляє більше 35% номенклатурних одиниць, які раніше постачались з Росії. Починаючи з квітня, аналогічні Меморандуми було підписано підприємствами Львівщини, Тернопільщини, Миколаївщини, Херсонщини, Чернігівщини, Хмельниччини, Черкащини та Запоріжжя.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

 

7

 

8

Версія для друку