Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Керівники області зустрілися з редакторами комунальних видань

08 Лютого 2015 • 11:32

Кіл-сть переглядів: 607

В облдержадміністрації сьогодні, 6 лютого, відбулася нарада на тему: «Співпраця органів державної влади, місцевого самоврядування з друкованими комунальними ЗМІ в умовах сьогодення». У засіданні взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Машковський, голова обласної ради Віталій Француз, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, представники районної влади та редактори комунальних газет Житомирщини.

 

 За словами директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ольги Григор’євої, нарада має практичне значення, оскільки мета заходу – визначити та узгодити напрямки співпраці в умовах інформаційної війни.

 

 Сергій Машковський наголосив: «Наша держава зіштовхнулася з серйозними викликами, і ми добре розуміємо, що на шляху до протидії цьому роль засобів масової інформації є стратегічно важливою. Завдяки конструктивній співпраці нам вдасться подолати зовнішнього ворога і стабілізувати суспільно-політичну ситуацію в області та в Україні загалом. Закликаю редакторів комунальних видань проявити свою громадянську позицію та усвідомити відповідальність за висвітлення інформації. Розповідайте про свої проблеми, запитуйте, бо саме завдяки діалогу ми зможемо прийняти важливі рішення та випрацюємо чіткий алгоритм дій».

 У своєму виступі кандидат філологічних наук, доцент кафедри видавничої справи, редагування та основ журналістики Житомирського державного університету імені Івана Франка Андрій Близнюк звернув увагу на те, що Україна виявилася неготовою до ведення інформаційної війни. Науковець навів приклади відеороликів у російських ЗМІ, які використовують сюжети українських телеканалів, змінюючи текстовий коментар. За словами Андрія Близнюка, вітчизняні мас-медіа також практикують використання подібного прийому і як наслідок – вони втрачають довіру громадян.

 

Своїм досвідом роботи з колегами поділилися редактор Новоград-Волинської районної комунальної газети «Лесин край» Леонід Остапчук та редактор газети «Місто» Тетяна Пашкевич.

 

 Редактори газет одностайні в тому, що український інформаційний простір перенасичений повідомленнями, які мають негативний емоційний вплив на громадян. Саме тому в місцевих виданнях Житомирщини більший акцент робиться на висвітлення подій у районі. Журналісти пишуть про відомих людей, відкриття нових дитячих садочків, економічні досягнення, але поряд із тим не оминають увагою наших молодих земляків-бійців, які гинуть в антитерористичній операції. У сільській місцевості районна газета й сьогодні залишається основним джерелом отримання інформації.

 

 Голова облдержадміністрації закликав редакторів передавати місцеві газети військовим на схід України, бо хлопці хочуть знати, що відбувається вдома. Окрім цього, Сергій Машковський наголосив на необхідності об’єктивно висвітлювати інформацію, адже це формує свідомість жителів Житомирщини та впливає на їх ставлення до процесів, що зараз відбуваються в державі.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

Версія для друку