Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Керівництво Міністерства охорони здоров’я перебуває з робочим візитом на Житомирщині. ФОТО

20 Січня 2017 • 15:20

Кіл-сть переглядів: 850

1З робочим візитом на Житомирщину сьогодні, 20 січня, прибули в.о. Міністра охорони здоров’я, доктор Уляна Супрун та заступник Міністра Павло Ковтонюк.

 

Разом із заступником голови ОДА Ярославом Лагутою Павло Ковтонюк зустрівся з головними лікарями та представниками управлінь охорони здоров’я, а згодом відбулася прес-конференція керівництва Міністерства для місцевих ЗМІ.

 

Головним питанням на сьогодні є реформування медицини, зокрема, створення госпітальних округів, введення страхової медицини та впровадження системи сімейних лікарів.

 

За словами Уляни Супрун, 2017 рік є роком первинної ланки, будується фундамент медицини. «Наша команда працює 24 години 7 днів на тиждень. Тому що пацієнт може захворіти у будь-який час. Сьогодні у нас цим пацієнтом є система охорони здоров’я», – зазначає в.о. Міністра.

 

Зміни, які відбуваються в охороні здоров’я, направлені насамперед на комфорт людей.

 

«Для чого ми створюємо госпітальні округи? Не для того, щоб щось закривати і скорочувати. Просто людина має знати, що якщо з нею станеться щось серйозне, то вона максимум за годину може потрапити до кваліфікованого лікаря», – розповів Павло Ковтонюк.

 

Звертаючись до представників сфери охорони здоров’я, заступник Міністра наголосив, що зараз час, коли можна будувати потужну систему медицини на місцях. Люди самі будуть вирішувати, до якого лікаря їм іти. І, звісно ж, обиратимуться кваліфіковані лікарі та комфортні медичні заклади.

 

Представники Міністерства закликають лікарів, ЗМІ, громадськість долучатися до реформування медицини, вказувати на позитивні і негативні моменти реформи, аби разом зробити її досконалою.

 

2

 

1

 

2

 

1

 

1

 

6

 

1

 

1

 

1

 

1

 

3

Версія для друку