Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Кількість нових звернень по субсидії зростає

23 Вересня 2015 • 14:15

Кіл-сть переглядів: 598

Під час зустрічі заступника Міністра соціальної політики України Віталія Мущиніна з експертом місії Міжнародного валютного фонду Бретом Райнером йшлося про динаміку надання населенню субсидій на енергоносії. Також були обговорені перспективи запровадження оновленої програми надання субсидій громадянам за спрощеною процедурою.

 

Лише за минулий тиждень значно зросла кількості нових звернень по субсидії. Таких звернень було 140 тисяч, що суттєво перевищує показники попередніх тижнів.

 

Експерт МВФ також відзначив значний прогрес Міністерства соцполітики у виконанні планових завдань із залучення населення до програми субсидій.

 

Заступник Міністр зазначив, що важливим соціальним завданням програми є захист громадян напередодні опалювального сезону. І це допоможе знизити напругу у суспільстві в умовах підвищення тарифів на комунальні послуги і енергоносії.

 

„Заяви на оформлення субсидії подали 3 мільйони 173 тисячі домогосподарств із загального числа в 15 мільйонів сімей, що, за даними Держстату, мешкають в Україні, – надав актуальну інформацію представник Мінсоцполітики, – 2 мільйони 957 тисяч родин отримали позитивну відповідь. Документи по решті ще в роботі у територіальних органах соцзахисту”.

 

„Ми працюємо над досягненням визначеного Міністерством спільно з Урядом завдання – залучення до програми житлових субсидій 4 мільйонів 500 тисяч сімей, – повідомив Мущинін. – Щотижня відстежуємо стан виконання цього амбіційного завдання за інформацією з кожного регіону. Вже сьогодні людям надано учетверо більше субсидій порівняно з серпнем 2014 року, і цей показник зростає”.

 

Консультації фахівців місії Фонду з представниками української влади тривають.

 

Версія для друку