Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Кількість українців, які відчули зміни від реформи децентралізації збільшилась в 2,5 рази, — Геннадій Зубко

27 Грудня 2016 • 12:30

Кіл-сть переглядів: 532

167% українців відчули зміни на краще чи очікують на них від реформи децентралізації.  Порівняно з минулим роком  — майже в 2,5 рази більше людей відзначали зміни на краще у своєму населеному пункті. Причому таке істотне зростання простежується у всіх регіонах України. Тож географія якісних змін – не локальна, а відображає перетворення по всій країні. На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

 

Віце-прем’єр-міністр також зазначив, що згідно результатів дослідження 64%  людей переконані, що реформу потрібно впроваджувати.

 

Геннадій Зубко зазначив, що відчутні результати реформи децентралізації сталися завдяки проведеній бюджетній децентралізації. Він зазначив, що підвищилася фінансова спроможність місцевих громад, впроваджено 1339 інфраструктурних проектів, реалізованих через державну підтримку в 159 ОТГ, 810 проектів через Державний фонд регіонального розвитку. «Сьогодні в кожній області є точки зростання – це ОТГ. Перетворення відбуваються завдяки лідерам змін, які очолили громади і взяли на себе відповідальність», — підкреслив Зубко.

 

Наступний 2017 рік для реформи децентралізації буде ключовим з точки зору об’єднання громад і секторальної децентралізації. «Маємо отримати результати реформ в галузі освіти, медицини, соціальних послуг, надання адміністративних послуг безпосередньо в ОТГ. Реформи повинні дійти до кожної української родини», — наголосив Геннадій Зубко.

 

Довідково. Опитування підготовлено та проведено Київським міжнародним інститутом соціології та на замовлення Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» та Мінрегіону.

 

В ході соціологічного дослідження було опитано 2039 респондентів в 110 населених пунктах (статистична похибка складає не більше 3.3%), а також 400 респондентів в 159 об’єднаних територіальних громадах (статистична похибка — не більше 5.0%).  Соціологічне дослідження проводилося за 5-ма напрямками: «Рівень зацікавленості політикою», «Конституційна реформа», «Реформа місцевого самоврядування», «Об’єднання територіальних громад», «Мінські домовленості і реформа місцевого самоврядування». Опитування проводиться щорічно з 2015 року.

Версія для друку