Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ключові напрямки молодіжної політики та розвитку спорту в області на 2015 рік визначено

25 Березня 2015 • 11:11

Кіл-сть переглядів: 784

25 березня відбулася колегія департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Нараду провела директор профільного департаменту Світлана Гресь.

 

На колегії розглядалися питання щодо реалізації в області державної молодіжної, сімейної та ґендерної політики, а також державної політики у сфері фізичної культури та спорту в 2014 році.

 

Цьогоріч реалізація в області молодіжної, сімейної, ґендерної політики продовжуватиметься в рамках комплексної програми «Молодь і родина Житомирщини» на 2012-2016 роки. Але, за словами заступника директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександра Антонюка, її треба адаптувати  до вимог сьогодення. Так основну увагу варто приділити сім’ям учасників АТО, родинам загиблих військовослужбовців та переселенцям зі сходу України. Саме ці категорії населення потребують постійного соціального супроводу.

 

Не менш важливим напрямком роботи у 2015 році на Житомирщині буде турбота про понад 13 тис. багатодітних сімей. Всі такі родини мають відчути реальну допомогу від держави завдяки спрощеній системі надання субсидій.

 

Щодо реалізації молодіжної політики, то в цьому напрямку головними пріоритетами мають бути співпраця з молодіжними громадськими організаціями та патріотичне виховання молоді.

 

Ще один напрямок роботи департаменту та його структурних підрозділів – оздоровлення та відпочинок дітей. Не зважаючи на зменшення обсягів фінансування, представники влади на місцях мають в першу чергу подбати про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей учасників АТО, дітей-інвалідів, та дітей з багатодітних сімей.

 

Окрім цього, на Житомирщині діє комплексна програма розвитку фізичної культури і спорту на 2012-2016 роки. Минулоріч було проведено 120 обласних змагань, в яких взяли участь понад 7,5 тис. спортсменів.

 

Для забезпечення потреб населення у фізкультурно-оздоровчих послугах на Житомирщині функціонує 3389 спортивних споруд,  з яких 2048 – площинні (майданчики, футбольні поля тощо).

 

У 2015 році в галузі спорту основна увага приділятиметься таким напрямкам роботи: розвиток масового та фізкультурно-оздоровчого спорту, дитячо-юнацького та резервного спорту та оновлення матеріально-технічної бази у сфері спорту.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку