Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Команда Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини працює на Житомирщині: обговорено захист прав громадян

15 Серпня 2024 • 16:15

Кіл-сть переглядів: 165

Сьогодні, 15 серпня, з робочим візитом на Житомирщині перебував Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. Під час зустрічі обговорили з начальником Житомирської обласної військової адміністрації Віталієм Бунечком стан захисту прав громадян в області, що є ключовим аспектом державної політики.

«Дотримання прав і свобод громадян є тією цінністю, яка принципово відрізняє нас від ворога, що намагається знищити Незалежну Україну. Захист прав людини — це один із наріжних каменів нашої державності», — зазначив Віталій Бунечко.

Омбудсмен відзначив ефективну роботу Житомирщини у співпраці з міжнародними партнерами та забезпеченні всім необхідним внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

«З початку повномасштабного вторгнення росії, Житомирська область стала важливим гуманітарним хабом, надаючи притулок близько 58 тисячам ВПО, серед яких 15,5 тисяч дітей, 3200 осіб з інвалідністю та 366 багатодітних родин», – зауважив Дмитро Лубінець.

Особлива увага приділяється евакуації маломобільних груп населення з небезпечних регіонів до інтернатних закладів області, де їм надається все необхідне: житло, харчування, медична допомога. Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко підкреслив, що в області активно працюють координаційні штаби з розселення ВПО, а також реалізуються проєкти з реконструкції та будівництва житла для них за підтримки міжнародних партнерів.

 

Однією з ключових тем зустрічі стало питання військовополонених, зниклих безвісти та їхніх родин. Житомирщина активно співпрацює з Центральним регіональним центром Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, надаючи родинам необхідну інформацію, консультації та юридичну підтримку. У 2024 році такі зустрічі вже відбулися в Овручі та Житомирі.

 

Під час робочої поїздки Дмитро Лубінець разом з народним депутатом України Арсенієм Пушкаренком також зустрілися з родинами загиблих та зниклих безвісти захисників області. Окрім цього, було обговорено питання захисту прав та свобод інших вразливих категорій громадян.

«Наша мета — забезпечити кожного жителя області, незалежно від життєвих обставин, необхідною допомогою та підтримкою», — підсумував Дмитро Лубінець.

Цей візит є свідченням постійної уваги держави до питань захисту прав громадян, особливо в умовах війни, та підкреслює важливість підтримки кожного українця на шляху до Перемоги.

 

Версія для друку